2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 15:00
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága

Háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága, a 2024-es költségvetést is háborús időkben és háborús időkre tervezték - mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette: honvédelmi miniszterként számára mindig a legfontosabb az ország biztonsága, de más ezt békeidőkben és más háborús időkben mondani és garantálni. Most háborús időket élünk - írta meg az MTI.

Mint mondta, honvédelmi miniszterként azt a feladatot kapta, hogy háborús időkben is garantálja a magyar emberek biztonságát, fokozza az ország védelmi képességeit, erősítse meg a magyar honvédséget. Ehhez a kormány minden anyagi támogatást megad.

Beszámolt arról, hogy megerősítik a Honvédelmi Alapot, ebben az évben 842 milliárd forint került ebbe az alapba. Jövőre már 1310 milliárd forint "fog arról gondoskodni", hogy folyamatosan növekedjenek védelmi képességeink, folytassuk a haderőfejlesztést, új fegyverrendszerek érkezzenek Magyarországra, ezeket rendszerbe állítsák, az ehhez kapcsolódó kiképzési feladatokat elvégezzék, a magyar haderőt folyamatosan készenléti szinten tartsák, gyakorlatoztassák és ezzel garantálják a magyar emberek biztonságát - sorolta.

A honvédelmi kiadások 2024-ben is meghaladják a NATO által elvárt 2 százalékos szintet

- mondta.

A miniszter szólt arról, hogy az orosz-ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny. Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy "minket is bevonjanak a háborúba".

De mi kitartunk, és nem engedjük a magyar emberek biztonságát veszélyeztetni és az országot háborúba sodorni

- szögezte le.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelezte: bíznak abban, hogy minél hamarabb tűzszünet és béketárgyalások indulnak el. A békéhez erő kell, "folytatjuk a munkát" - hangoztatta a miniszter.

Fotó:Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf