2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Közel 170 milliméter különbség van a lehullott eső mennyiségében a legcsapadékosabb és legszárazabb tájak között

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 14:00
Közel 170 milliméter különbség van a lehullott eső mennyiségében a legcsapadékosabb és legszárazabb tájak között

Az elmúlt öt nap során Kékestetőn 169,4 milliméter eső esett, míg Szolnokon csak 0,1 milliméter - ismerteti az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán szombaton.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elemzésből kiderült, hogy az elmúlt öt nap összesített csapadékmennyisége kis területeken belül is hatalmas különbségeket mutat - számolt be róla az MTI.

Az összesítés szerint az elmúlt öt napban Kékestetőn 169,4 milliméter eső esett, a Fejér vármegyei Kincsesbányán 145,8, a Békés vármegyei Dévaványán 112,5 milliméter, Baja-Csillagvizsgáló állomáson pedig 109,7 millimétert regisztráltak.

Ugyanebben az időszakban Szolnok repülőtér állomáson 0,1 millimétert mértek, a Baranya vármegyei Drávaszabolcson 5,8 millimétert, a Bács-Kiskun vármegyei Katymáron 6,7 millimétert, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kétpón pedig 6,8 millimétert.

Illusztrációs fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu