2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Hornung Ágnes: a kormány célja megkönnyíteni a családok mindennapjait

frisshirek.hu, 2023. június 10. - 17:00
Hornung Ágnes: a kormány célja megkönnyíteni a családok mindennapjait

A kormány azért dolgozik, hogy megkönnyítse a családok mindennapjait - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szombaton a zánkai Erzsébet-táborban rendezett gyermekemelést követően.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hornung Ágnes kiváló kezdeményezésnek nevezte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! nevű programját, amelyen a Magyarországon és a Kárpát-Medence határon túli területein több ezer gyermeket emelnek magasba a szüleik szimbolizálva az összefogást és az összetartozást is - számolt be róla az MTI.

Az államtitkár hangsúlyozta: az idei rendezvény mottója - Körülöttünk forog a világ - igaz a kormány családpolitikájára is. Ugyanis nap mint nap azért dolgoznak, hogy minél könnyebb legyen Magyarországon gyermeket vállalni, minden gyermek megszülethessen, a családok anyagi biztonságban élhessenek, a szülők pedig megtalálhassák a minőségi kapcsolatot a munka és a magánélet között.

Hornung Ágnes örömét fejezte ki, hogy egyre több települést ér el Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezése, amelyben idén egy rövid performansz is kapcsolódik a gyermekemeléshez.

A mozgalom korábbi tájékoztatása szerint

idén több mint negyven helyszínen tartottak gyermekemeléssel egybekötött flashmobot, köztük a határon túli Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredán és Zentán is.

A villámcsődületeken kicsik és nagyok egyszerre járnak körtáncot és éneklik el a "Kicsi vagyok én, majd megnövök én" kezdetű dalt szombaton. Mindezzel azt szeretnék közvetíteni, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta rendezi meg a gyermekemelést, amelynek lényege, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol az országban vagy a határon túl.

Az elmúlt öt évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken.

Hornung Ágnes az Erzsébet-táborokat fontos családpolitikai intézkedésnek nevezte, amellyel a kormány anyagi támogatást is nyújt a családoknak, mivel leveszi vállukról a táboroztatás terhét. Emellett az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően a gyermekek 21. századi körülmények közt, biztonságban kapcsolódhatnak ki.

Az államtitkár hangsúlyozta: az Erzsébet-táborok - amelyeknek fő bázisa a Balaton - már négy évszakossá váltak, és olyan komplex rendszert jelentenek, amelyet minden magyar család igénybe tud venni.

Mint mondta, a táborok 2012-2022 közt több mint egymillió résztvevőt fogadtak. Míg 2012-ben még csak 17 ezren voltak a különböző típusú táborokban, tavaly már több mint 180 ezren és idén is ugyanennyi résztvevőre számítanak. Ez tíz év alatt több mint tízszeres növekedést jelent.

Fotó: Résztvevők a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! elnevezésű programján a zánkai Erzsébet-táborban. MTI/Bodnár Boglárka