2024.04.17., szerda - Rudolf
Miskolc: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Konferencián elemezték a közbiztonság helyzetét

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 17:45
Konferencián elemezték a közbiztonság helyzetét

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a  Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, védnökei pedig dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.

A rendezvény célja az volt, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség, valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék.

A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban

állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelenlévők.

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella vármegyei rendőrfőkapitány is (képünkön).

A dandártábornok prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőrség és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Fotó: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság