2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A zsaruk felkészültek a turisztikai idényre a Balatonnál és a Velencei-tónál

Erdei Luca, 2023. május 25. - 19:30
A zsaruk felkészültek a turisztikai idényre a Balatonnál és a Velencei-tónál

2023-ban a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el az elnöki feladatokat a Balaton Közbiztonsági Koordinációs Biozottságban (BKKB). A rendőrség felkészült a balatoni és velencei-tavi turisztikai idényre - mondta Kiss Róbert ezredes, az Országos rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatóságának közrendvédelmi főosztályvezetője Velencén csütörtökön. Hangsúlyozták: szeretnék, ha a tavalyi vízi tragédiák száma idén jelentősen csökkenne.  

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Balaton Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) 1991-től segíti nyáron a turisztikailag jelentős térségek rendőrségi feladatainak ellátását, erősíti a rendvédelmi szervek együttműködését - jelentette be a plenáris nyitó értekezlete utáni sajtótájékoztatón Kiss Róbert. Az ezredes emlékeztetett arra, hogy idén a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el a BKKB elnöki feladatait. 

Kiss Róbert hangsúlyozta, idén is legfontosabb feladatuk a közbiztonság erősítése, a közlekedés biztonságának fenntartása, a vagyon elleni bűncselekmények és a "strandlopások" visszaszorítása, valamint a hatékony együttműködés a társszervekkel. Ezért erősebb rendőri jelenlét várható a vasútállomásokon, autóbusz-pályaudvarokon, a strandokon és a fesztiválok helyszínein.

Szabó Vendel ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, június 1-jétől szeptember 15-éig működik a BKKB. A megelőzési és tájékoztatási feladatokba bevonták a rendészeti képzésben részesülő diákokat és a rendészeti szakgimnáziumokban dolgozó kollégáikat is.

Nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is a biztonság szavatolása lesz a legfontosabb feladatuk, ezért a vízi rendészet is folyamatosan jelen lesz, elsősorban a bajbajutottak kimentését kell végezniük, de a hajóközlekedést is biztosítják. 

Szeretnék, hogy a tavaly tragédiák száma - a Velencei-tóba senki nem fulladt bele, a Balatonba azonban tizenegyen -, idén jelentősen csökkenne - adta hírül az MTI.

Fotó: Magyar Rendőrség Fb oldala