2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A zsaruk felkészültek a turisztikai idényre a Balatonnál és a Velencei-tónál

Erdei Luca | 2023. május 25. - 19:30
A zsaruk felkészültek a turisztikai idényre a Balatonnál és a Velencei-tónál

2023-ban a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el az elnöki feladatokat a Balaton Közbiztonsági Koordinációs Biozottságban (BKKB). A rendőrség felkészült a balatoni és velencei-tavi turisztikai idényre - mondta Kiss Róbert ezredes, az Országos rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatóságának közrendvédelmi főosztályvezetője Velencén csütörtökön. Hangsúlyozták: szeretnék, ha a tavalyi vízi tragédiák száma idén jelentősen csökkenne.  

A Balaton Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) 1991-től segíti nyáron a turisztikailag jelentős térségek rendőrségi feladatainak ellátását, erősíti a rendvédelmi szervek együttműködését - jelentette be a plenáris nyitó értekezlete utáni sajtótájékoztatón Kiss Róbert. Az ezredes emlékeztetett arra, hogy idén a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el a BKKB elnöki feladatait. 

Kiss Róbert hangsúlyozta, idén is legfontosabb feladatuk a közbiztonság erősítése, a közlekedés biztonságának fenntartása, a vagyon elleni bűncselekmények és a "strandlopások" visszaszorítása, valamint a hatékony együttműködés a társszervekkel. Ezért erősebb rendőri jelenlét várható a vasútállomásokon, autóbusz-pályaudvarokon, a strandokon és a fesztiválok helyszínein.

Szabó Vendel ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, június 1-jétől szeptember 15-éig működik a BKKB. A megelőzési és tájékoztatási feladatokba bevonták a rendészeti képzésben részesülő diákokat és a rendészeti szakgimnáziumokban dolgozó kollégáikat is.

Nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is a biztonság szavatolása lesz a legfontosabb feladatuk, ezért a vízi rendészet is folyamatosan jelen lesz, elsősorban a bajbajutottak kimentését kell végezniük, de a hajóközlekedést is biztosítják. 

Szeretnék, hogy a tavaly tragédiák száma - a Velencei-tóba senki nem fulladt bele, a Balatonba azonban tizenegyen -, idén jelentősen csökkenne - adta hírül az MTI.

Fotó: Magyar Rendőrség Fb oldala