2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Polgárőrök érték tetten a gázolajtolvajt Jászladányban

frisshirek.hu | 2023. március 28. - 11:45
Polgárőrök érték tetten a gázolajtolvajt Jászladányban

A jászsági rendőrök őrizetbe vettek egy 27 éves jászladányi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt egy hónapban több mint 400 liter gázolajat lopott mezőgazdasági munkagépekből - írta meg a rendőrség a honlapján.

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február közepe óta intézmények és magánszemélyek sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket Jászladányon - derül ki a rendőrség közleményéből.

A férfi legutóbb, március 26-án hajlani 4 órakor, kezében egy 20 literes gázolajos kannával mászott át egy jászladányi telephely kerítésén,

amikor a polgárőrök megzavarták és elszaladt.

A helyszínre érkező rendőrök átkutatták a telephely udvarát, ahol egy tehergépkocsi alatt rejtőzve találták meg a feltételezett elkövetőt. A 27 éves jogsértőt előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök megállapították, hogy a tetten ért tolvaj

az elmúlt időszakban három különböző telephelyen járt, az ott lévő gépekből akkumulátort és több mint 400 liter gázolajat tulajdonított el.

Vallomásában elmondta, hogy az akksikat leadta a méhtelepen, az üzemanyag egy részét pedig értékesítette. A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs 1 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytatja az eljárást - zárta közleményét a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: police.hu