2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Remek hír: világklasszisok is tekerhetnek a Tour de Hongrie-n

frisshirek.hu, 2023. március 23. - 13:56
Remek hír: világklasszisok is tekerhetnek a Tour de Hongrie-n

Címvédésre készülve visszatér a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre az Ineos Grenadiers csapata.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A brit sor színeiben tavaly Edward Dunbar nyerte az összetettet, és bár az ír bringás már a Jayco AlUlát erősíti, az Ineos Grenadiers így is jó eséllyel szállhat harcba az összetett győzelemért

- emlékeztetett a magyar körverseny honlapjának bejelentése, amelyet az MTI szemlézett.

A csapat tagja a többi között a Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kolumbiai Egan Bernal,

az olasz körversenyen már szintén győztes brit Tao Geoghegan Hart, a francia háromhetesen bajnok brit Geraint Thomas, az egyórás világcsúcstartó és kétszeres időfutam-világbajnok olasz Filippo Ganna, a korábbi Európa-bajnok sprinter olasz Elia Viviani, illetve a hegyikerékpárban olimpiai, cyclocrossban (terepkerékpár) világbajnok brit Thomas Pidcock.

A Tour de Hongrie-ra érkező keretet még nem jelentette be az Ineos Grenadiers.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.

A kiemelt kép forrása: az Ineos Grenadiers Facebook-oldala