2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A pápalátogatás minden napján lesz olyan esemény, amelyen bárki részt vehet

frisshirek.hu, 2023. március 23. - 13:25
A pápalátogatás minden napján lesz olyan esemény, amelyen bárki részt vehet

Elindult Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja. A www.ferenc2023.hu oldalon elérhetőek a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A honlapról megismerhetők az április 28-tól 30-ig tartó látogatás egyes helyszíneinek leírásai és bemutatják a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is

- hívták fel a figyelmet a közleményben. Jelezték:

a látogatás mindhárom napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény,

amelyen minden érdeklődő regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet.

A szervezők kérik a programokra érkezőket, vegyék figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe.

  • Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni Ferenc pápa találkozójába a papság és a szerzetesek képviselőivel. A közös várakozás 16 órakor kezdődik.
  • Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.
  • Április 30-án a Kossuth Lajos téri, 9.30-kor kezdődő szentmisén külön regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát - olvasható a közleményben.

A kiemelt kép forrása: a ferenc2023.hu képernyőképe