2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Lovasi András: „Olyan emberek vezetik a listákat most, akik semmilyen hangszeren nem tudnak játszani, vagy énekelni”

frisshirek.hu, 2023. március 23. - 08:30
Lovasi András: „Olyan emberek vezetik a listákat most, akik semmilyen hangszeren nem tudnak játszani, vagy énekelni”

Lovasi András, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag énekese a popzene mai magyarországi helyzetéről beszélt, valamint visszaemlékezett a hősidőkre, amikor „minden mehetett mindenhol”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Spirit FM Nagykép című műsorának legújabb adásában Lovasi András dalszerző elmondta, hogy kegyelmi időszaknak tartja az új kereskedelmi rádiós világ kiépülése előtti átmeneti éveket.

A blikk.hu által szemlézett műsorban elhangzott, hogy 19 év után új albummal jelentkezik a '90-es évek egyik legnépszerűbb zenekara, a Kispál és a Borz. Lovasi szerint most van újra közös mondanivalójuk, ezért döntöttek közösen az album mellett. 

Kiderült, hogy volt egy csomó személyes dolog, amit gondoltunk a másikról, de az idő ezeket feloldotta. Újra szeretettel, normálisan tudtunk egymáshoz fordulni

– mondta a zenész.

Lovasi „kegyelmi időszaknak” nevezte az új kereskedelmi rádiók előtti időszakot: 

Volt egy-két év, amikor minden mehetett mindenhol. Behívtak bennünket mindenhova: tévébe, rádióba. Kegyelmi időszak volt, a régi struktúrának a romjain működő popzene

– mondta, majd kritikát fogalmazott meg a mai előadókkal kapcsolatban:  

Olyan emberek vezetik a listákat most, akik semmilyen hangszeren nem tudnak játszani, vagy énekelni

Hozzátette, számára a mostani popzenék 

nem otthonosak, nem tudom örömmel fogadni. Kodály mondta, a zene mindenkié, de szerintem nem erre gondolt!

Fotó: Lovasi András Facebook-oldala