2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Nem vicces! Lassan mindennaposak a bombariadók a zalaegerszegi iskolákban

Nagy Katalin, 2023. március 22. - 11:28
Nem vicces! Lassan mindennaposak a bombariadók a zalaegerszegi iskolákban

Mint a frisshirek.hu tegnap írt róla, március 21-én kedden ismét bombariadó volt a zalaegerszegi iskolákban. Ma szerdán, ismét bombafenyegetés érkezett az oktatási intézményekbe, holott a tettest egy 15 éves helyi középiskolás fiút már elkapta a rendőrség. Ki lehet az, aki felelős a mai és tegnapi bombariadókért? A helyiek szerint ez már picit sem vicces, többen úgy vélik, nem a valódi elkövetőt kapták el a zsaruk, vagy több tettes is lehet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ma ismét több iskolát érintett a bombariadó, köztük a Mindszenthy József Általános Iskolát és Gimnáziumot, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumot is. Ismét a diákok értesítették a szülőket, hivatalos állasfoglalást egyik szerv, oktatási intézmény sem adott ki a történtekről.

A tanulók elmondása szerint, az illetékesek mindkét nap csak benyitottak az osztályokba és megkérdezték van-e olyan táska, nem hozzájuk tartozó felszerelés, ami ismeretlen eredetű, majd befejezték a vizsgálatot, kérdéseket, majd a tanórák zavartalanul zajlottak tovább. 

A közösségi oldalakon a szülők rettegnek, attól tartanak, mi van, ha egyszer tényleg bomba lesz az iskolákban, a gyerekek pedig védtelenül, kiszolgáltatottan a tantermekben válnak áldozattá.

Fotó: frisshirek.hu