2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Újranyitnak a miskolci művelődési központok

Tajthy Ákos, 2023. március 21. - 12:37
Újranyitnak a miskolci művelődési központok

A közösségi helyek többsége április 17-én nyílik meg, a vasgyári létesítmény viszont csak májustól várja a látogatókat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Minden, az energiaválság miatt ideiglenesen bezárt miskolci művelődési központ újranyit a következő hetekben - írja a frisshírek.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott közleményében az intézményeket üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (MKK).

Amint írják, a a Gárdonyi és a Görömbölyi Közösségi Ház, valamint az diósgyőri Ady Endre Művelődési Központ április 17-én nyitja meg újra kapuit, míg a Vasgyári Közösségi Ház május 2-án.

Ennek megfelelően az intézmények munkatársai már most várják mindazok jelentkezését, akik valamilyen programot szeretnének itt tartani

- teszi hozzá.

A miskolci művelődési házak többsége még október közepén, november elején zárták be kapuikat, mivel az energiaválság miatt az önkormányzati és a kormányzati szektor is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. A téli időszakban csak a Művészetek Háza (MÜHA) és a Győri kapuban található Ifjúsági és Szabadidő Ház (Ifiház) maradt nyitva. Miskolcon az ősszel fürdők, fiókkönyvtárak és egy uszoda is bezárt, a hírek szerint rövidesen ezek is újranyitnak (amennyiben ezt bejelentik, természetesen arról is beszámolunk majd).

Ugyancsak ide kapcsolódó hír, hogy március 16-ától ismét várja a látogatókat a Miskolc-Felsőhámorban található Kohászati Múzeum, az újmassai Őskohó melletti Massa Múzeum pedig április 17-étől nyit újra - erről a fenntartó Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a Kohászati Múzeum közösségi oldalán számolt be. A két létesítmény átmeneti bezárásól itt írtunk

Fotó: https://beatkorszak.blog.hu/