2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Figyelemfelkeltő futást szervez vasárnap a Tolna megyei Autistákért Egyesület Szekszárdon

Tóth Rózsa | 2023. március 21. - 18:00
Figyelemfelkeltő futást szervez vasárnap a Tolna megyei Autistákért Egyesület Szekszárdon

Az Autizmus Világnapja közeledtével figyelemfelkeltő rendezvényt szervez az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület március 26-án Szekszárdon. A programsorozaton belül közös futás kerül megrendezésre 1, 5 és 11 kilométeres távon, mely utóbbit kerékpárral is lehet teljesíteni. Az eseményen Virtuális Teljesítésre is lehet nevezni. A rendezvényen gyermekek és felnőttek számára zenés-táncos műsorokat szerveznek, tájékoztató előadásokat és beszélgetéseket tartanak majd az autizmusról.

A Tolna Megyei Autistákért Egyesület 2023. március 26-án figyelemfelkeltő rendezvényt szervez az Autizmus Világnap közeledtével (április 02.) az autista embertársaink és családjaik megértésével, elfogadásával és támogatásukkal kapcsolatosan! A rendezvényen gyermekek és felnőttek számára zenés-táncos műsorokat szerveznek, valamint tájékoztató előadásokat és beszélgetéseket az autizmusról.

A pontos időpont: 2023. március 26., vasárnap 10:00 óra, helyszín: Szekszárd, Garay tér.

Futható távok: Az 1 km-es táv útvonala: Garay tér, Széchenyi u. - Bezerédj u. - Béla király tér - Garay tér, rajt: 10:00 óra. Az 5 km-es táv útvonala: Garay tér, Hugyadi u. , Tartsay V. u., Béri B. Á. u. , Garay tér, rajt: 10:30 óra. A 11 km-es táv futó és kerékpáros útvonala: Garay tér, Hunyadi u., Tartasay Vilmos u., Bátaszéki út, 56-os sz. főút körforgalma, Szőlő u., Szőlőhegy u., Major u., Otthon u., Alisca u., Munkácsy u., Béla tér, Garay tér, rajt: 10:30-kor. A 11 km-es futó- és kerékpáros útvonalon 6 km-nél frissítőpont áll majd rendelkezésre a résztvevők számára.

A nevezési díjak 2 500-4 000 forint között alakulnak, távtól és attól függően, hogy előnevezéssel vagy a helyszínen fizetünk. Ha valaki nem tud eljönni a rendezvényre, de szeretné támogatni az Esőmanók Egyesület tevékenységét, céltörekvéseit, annak lehetősége van Virtuális Teljesítésre nevezni, vagy csak támogatói pólót online előrendelni, fizetni és ezzel támogatást adni.

A rendezvényen résztvevők egyedi befutóéremmel gazdagodnak, a táv teljesítését követően mindenki 1 db túrórudit, 1 palack frissítő italt és gyümölcsöt, valamint zsíroskenyeret fogyaszthatnak a célterületen.

A rendezvényre vagy a virtuális teljesítésre előzetesen regisztrálók részére opcionálisan (nem kötelező) lehetőség nyílik a rendezvény pólójának vásárlására, továbbá, aki nem szeretne vagy nem tud a rendezvényen részt venni, és nem kíván vírtuális teljesítésre sem nevezni, azoknak is lehetőségük van "csak" támogatói pólót vásárolni online, amivel a szervező egyesület működési költségeinek finanszírozásához járulnak hozzá.

Az egyesület folyamatosan igyekszik segítséget nyújtani az autisták, családtagjaik és velük foglalkozó szakemberek számára. Képzéseket, tréningeket, klubfoglalkozásokat, táborokat szerveznek. Tudásformáló és érzékenyítő előadásokat tartanak. Jelenleg folyamatban van egy új szolgálatatás beindítása Szekszárdon, ami nem csak az autisták, ha nem egyéb sérüléssel, nehézséggel élők életminőség javítását célozza meg. Hosszú távú és egyben legnagyobb törekvésük egy autizmussal élő felnőttek ellátását segítő intézmény létrehozása (nappali ellátó és támogatott lakhatás).

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy minden nevező a rendezvényen köteles betartani az érvényes KRESZ szabályokat.

Fotó: Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület Facebook oldala