2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Párbeszéd: hívja vissza a kormány Magyarország oroszországi nagykövetét!

frisshirek.hu, 2023. március 18. - 17:00
Párbeszéd: hívja vissza a kormány Magyarország oroszországi nagykövetét!

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy hívja vissza Magyarország oroszországi nagykövetét, és nyilvánítsa nem kívánatos személynek Oroszország nagykövetét Magyarország területén - mondta a párt szóvivője szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI tájékoztatása szerint Barabás Richárd felidézte, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz ellen.

A Párbeszéd fontosnak tartja annak kimondását, hogy Oroszország háborús agresszor, Vlagyimir Putyin pedig háborús bűnös, bíróság elé kell állnia - fejtette ki.

A szóvivő jelezte ugyanakkor, hogy a nagyköveti szintű kapcsolatok megszüntetése nem jelenti a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Oroszországgal. Biztonságpolitikai, energiabiztonsági, gazdasági kérdések miatt nem lehet és nem lenne célszerű megszüntetni a kapcsolatot - tette hozzá.

A Párbeszéd emellett felszólítja a fideszes parlamenti képviselőket, hogy szavazzák meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását - közölte Barabás Richárd.

Európa biztonságpolitikai érdeke, hogy erős legyen, és "ne engedjük, hogy el tudjon terjedni az orosz agresszió, amely lángba borította Európát" - fogalmazott a Párbeszéd szóvivője.

Fotó: Facebook/Párbeszéd Magyarországért videójának vágóképe