2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Zöldbe öltöztek Dunaföldváron a Pannonia Bio munkatársai

Tóth Rózsa, 2023. március 17. - 18:02
Zöldbe öltöztek Dunaföldváron a Pannonia Bio munkatársai

Március 17-e Írországban nemzeti ünnep és ezen a napon tartják Szent Patrik napját, aki az ország egyik védőszentje. A hagyomány szerint ezen a napon halt meg Patrik. Miközben Írországban ez munkaszüneti nap, Dunaföldváron zöldben vették fel a munkát a dolgozók.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szent Patrik napja (írül Lá ’le Pádraig vagy Lá Fhéile Pádraig) az írek évente tartott nemzeti ünnepe, amelyet Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére rendeznek meg. Az ünnepséget március 17-én tartják, azon a napon, amelyen a hagyomány szerint Patrik meghalt.

Szent Patrik napja munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban, Montserratban és Új-Fundland és Labrador kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is sok helyen megünneplik, de nem tartozik a hivatalos ünnepnapok közé.

Tolnában, Dunaföldváron a Pannonia Bip Zrt. ír anyavállalattal rendelkező cégként úgy gondolta, hogy nekik is meg kell emlékezniük erről a jeles napról, ezért arra kérték kollégáikat, hogy öltözzenek zöldbe ezen a napon. Ez meg is történt, amit az alábbi fotó is bizonyít. 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com, a cikkben szereplő fotó forrása: Pannonia Bio Zrt. Facebook oldala