2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Kétszer is betört ugyanabba a két karancslapujtői lakóépületbe

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 19:40
Kétszer is betört ugyanabba a két karancslapujtői lakóépületbe

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a fiatalember először március 7-én jelent meg egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette. Az épületben értékek után kutatott és egy gázpalackkal távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos hol tárolja az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát. Innen egy nagyértékű szarvasagancsot lopott el.

A 31 éves férfi egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste ugyanazt a két családi házat. Az egyik ingatlanba ismét ajtóbefeszítéssel jutott be, majd egy gázpalackkal és egy laptoppal együtt távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot újból megtalálta a rejtekhelyen. Ez alkalommal karórákat, gázpalackot és egy agancsot vitt el onnan.

A rendőrök a forrónyomos intézkedések során a napokban Karancslapujtőn igazoltatták a férfit, akinél megtalálták az ellopott értékek egy részét – agancsot és karórákat. A helyi lakost elfogták, előállították és lopás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A fiatalember elismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.

Fotó: police.hu