2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Döntöttek a látogatók: Raminnak hívják a Miskolci Állatkert kisleopárdját

Tajthy Ákos, 2023. március 17. - 10:31
Döntöttek a látogatók: Raminnak hívják a Miskolci Állatkert kisleopárdját

Az intézmény látogatói március 15-én szavazhattak a januárban született perzsa leopárd nevére, meglehetősen egyértelmű eredmény született. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ramin lett a Miskolci Állatkert kölyökleopárdjának neve - írja közösségi oldalán az intézmény. Amint fogalmaznak, bár az időjárás március 15-én nem igazán kedvezett az állatkertlátogatásnak, azért így is voltak, akik csak azért keresték fel állatkertet, hogy segítsenek abban, hogy a január 25-én született perzsa leopárd kölyöknek nevet találjanak az intézmény dolgozói.

- A leadott szavazatok több mint fele alapján állatkertünk legifjabb leopárdját mától Raminnak hívjuk

- tették hozzá.

A Ramin egyébként perzsa eredetű férfinév, a perzsa mitológia egyik hős alakja. A név békét, illetve örömöt jelent.

A Miskolci Állatkert közleménye azt írja még: a kölyök egyre több időt tölt a szülőszobaként szolgáló odún kívül, így látogatók számára is napról-napra egyre nagyobb az esély rá, hogy megpillanthassák a kölyköt a leopárdház belső terében. Annak, aki nem járt volna szerencsével, az intézmény dolgozói az alábbi videót is megosztották, amin Ramin anyjával, Tarecával játszik:

A látogatók egyébként három név közül választhattak, hogy pontosan melyek közül az csütörtöki cikkünkből derül ki, a cuki kölyök bemutatkozásáról pedig itt írtunk.

Fotó: Miskolci Állatkert Facebook