2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Mi Hazánk: 1848-ra emlékezett és a békéért tüntetett

frisshirek.hu, 2023. március 15. - 20:00
Mi Hazánk: 1848-ra emlékezett és a békéért tüntetett

Petőfi Sándorék 1848-ban nem ilyen Magyarországról álmodtak - hangsúlyozta Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető a Mi Hazánk Mozgalom béketüntetéssel egybekötött március 15-i megemlékezésén, az MTI tudósításában a budapesti Pilvax közben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pártelnök arról beszélt:

Magyarországon egy nagyhatalom ismét megszállóként viselkedik, márpedig a márciusi ifjak "semmilyen nagyhatalmat nem akartak Magyarországon látni".     

Toroczkai László szerint ki kell vívni a magyar szabadságot, függetlenséget, ennek az is a része, hogy ne sodorjanak bele minket nagyhatalmi háborúba, katonákat máshonnan ne hozzanak ide, a magyarokat pedig ne vigyék külföldre. Itt nem két ország csatlakozásáról van szó, hanem a NATO terjeszkedéséről - fogalmazott, hozzátéve, ez veszély, ezért nemet kell rá mondani.

Hosszú távon az Ausztriához hasonlóan semleges, csak a magyar érdekekre fókuszáló Magyarországot nevezett célnak, amihez erős honvédséget kell építeni a mostani, "szétvert" hadsereg helyett, hiszen a NATO-ból kilépve így megszűnne az ország védelme.     

Megemlítette: az erős hadsereghez erős nemzetgazdaságra van szükség. A politikus történelmi időknek nevezte a mostaniakat, majd a 175 évvel ezelőtti követelések közül a politikai foglyok szabadon bocsátásának - szerinte a világban kettős mércével mért - elvét emelte ki, azt hangsúlyozva, a '48-asok hittek a jogegyenlőségben. A szabadságharc legfőbb üzenete az volt, hogy nem kérünk az elnyomásból - hangsúlyozta, hozzátéve, ez alatt értendő, hogy elutasítjuk, hogy megszálljon, terrorizáljon bennünket egy idegen nagyhatalom.     

Toroczkai László hiányolta, hogy mindeddig nem derítették ki, ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket, holott szerinte "nem olyan bonyolult" megtalálni a felelősöket, majd kifogásolta, hogy Magyarországon ukrán katonákat képeznek ki, ahogyan azt is, hogy Magyarországra visszajöhetne "az amerikai teljhatalom kiépítését" célzó, USAID nevű "helytartó" szervezet.     

Közölte: tovább kívánják fejleszteni a Mi Hazánk programját, egy sokaknak hitet adó, a felháborodott magyarokat külföldről hazahozó, a többieket itthon tartó dokumentummá alakítva azt. A keleti nyitásnál sokkal szélesebb körű lépésre volna szükség a politikus szerint.
    

Toroczkai László "globális ellenségről" beszélt, majd kijelentette, "vissza kell venni a magyarok fővárosát, Budapestet az életképtelen, magyartalan belpesti romkocsmatöltelékektől", hiszen

"még menthető Magyarország, még menthető Budapest",

csak vízióval rendelkező emberek kezébe kell adni az irányítást. Arról beszélt: rendbe kell tenni, fel kell emelni az országot, majd a civilizációnkat kell megmenteni. Nekünk csak nagyban szabad gondolkodnunk, kicsiben nem érdemes - fogalmazott.     

Az erő és az erény fontosságára hívta fel a figyelmet Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke, azt hangsúlyozva, 1848 eszméi máig aktuálisak.   

Novák Előd, a párt honvédelmi kabinetjének elnöke azt hangoztatta, puskaporos a hangulat a nemzetközi politikában "a háborús őrület miatt, amely magával ragadja a magyar kormányt is", holott a legfőbb érték a béke és a semlegesség kellene, hogy legyen.     

A NATO-bővítés magyar vétőját szorgalmazta, mondván, a világháború felé tett újabb lépés, provokáció volna megszavazni Finn- és Svédország belépését,

majd a semleges országok Oroszországot körülvevő zónájának konfliktusenyhítő szerepét emelte ki. Mi valóban nem akarunk világháborút - fogalmazott a politikus.     

A magyarság napjaként méltatta március 15-ét Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) elnöke, hangsúlyozva, 1848-ban e napon megmutatkozott nemzetünk lényege, hiszen nem vérontásra, hanem szabadságra, békére, egyetértésre szövetkeztek a résztvevők.   

Több más szónokkal együtt jelezte: kiállnak Budaházy György szabadon bocsátása mellett, megjegyezve, hogy a bebörtönzött férfi az MVSZ Pest megyei küldötte, majd azt sürgette, Magyarország vétózza meg Ukrajna EU- és NATO-csatlakozását, amíg nem valósul meg a kárpátaljai autonómia.     

Cservenák Mihály, a Mi Hazánk Ifjai alelnöke arról beszélt: sokszor természetesnek tűnik a szabadságunk, holott azt csak mindent feláldozó küzdelmek árán hagyhatjuk a következő nemzedéknek. Közlése szerint a cél "Európa és az északi civilizáció megmentése" a globalistáktól egy olyan korban, amikor a globalista háttérhatalom ki akarja irtani a fiatalokból a hazaszeretetet. A jövő mi vagyunk - zárta beszédét a politikus.

Megjelent a Mi Hazánk Ifjai hivatalos indulója! „Az ellenállás újra él” című dalt március 15-én élőben hallhatták a Mi Hazánk Béketüntetésén, a Pilvax közben.

Fotó: MTI/Soós Lajos