2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy és a Momentum lebontotta a kordonokat a Karmelitánál

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 09:47
Hadházy és a Momentum lebontotta a kordonokat a Karmelitánál

A Momentum teljes parlamenti frakciója, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ma reggel az összes kordont elbontotta az Orbán Viktor irodájául szolgáló Karmelita kolostor körül. "A kordon lebontása is szimbolikus tett. Azt üzenjük vele, hogy visszaköveteljük a jogainkat. (...) Tudjuk azt, hogy ahhoz arra van szükség, hogy ne csak sokan akarják a változást, hanem sokan érezzék azt is, hogy ez a hatalom is rákényszeríthető a változásra és a párbeszédre" - írja a képviselő Facebook-oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A politikusok az alábbi 7 pontos követelést olvasták fel a kordon elbontása után, majd megpróbálták kifüggeszteni a kolostor bejáratára:
  • Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
  • Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
  • Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
  • Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
  • A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
  • A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
  • A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

További képeket a kordonbontásról az RTL tudósításában ITT találnak.