2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Labdarúgó NB I: emberhátrányban nyert a Ferencváros otthonában a Puskás Akadémia

Szabó Róbert | 2023. március 13. - 17:30
Labdarúgó NB I: emberhátrányban nyert a Ferencváros otthonában a Puskás Akadémia

Emberhátrányban is 2–1-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost a Puskás Akadémia az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának zárómérkőzésén.

A Bayer Leverkusen elleni idegenbeli Európa-liga nyolcaddöntőben elszenvedett 2–0-s vereséget követően rangadó várt az NB I-ben a Ferencvárosra, hiszen a bajnoki tabella hatodik helyén álló Puskás Akadémiát fogadta. Nagy meglepetésre a felcsútiak kezdtek aktívabban, a 28. percben pedig Komáromi György révén előnyhöz is jutottak, amit bő tíz perccel később Jakov Puljic duplázott meg.

A szünet után a Ferencváros felpörgött, ráadásul a második felcsúti gól szerzőjét, Jakov Puljicot azonnali piros lappal ki is állította a játékvezető az 56. percben, de ez is csak arra volt elég, hogy a zöld-fehérek a ráadás hatodik percében Botka Endre révén szépítsenek. A fővárosiak így 2–1-re kikaptak, azonban így is 11 ponttal vezetik a bajnokságot a második Kecskemét előtt, míg a Puskás Akadémia feljött a negyedik helyre, egy ponttal lemaradva a harmadik DVSC-től.

Az idény meglepetéscsapata, a Kecskeméti TE nyerte az újoncok rangadóját a Vasas ellen. A nagyszerű formában lévő lilák a második játékrész elején, az 58. percben kerültek előnybe Tóth Barna révén, majd hat perccel a rendes játékidőn vége előtt még Banó Szabó Bence is betalált ezzel beállítva a 2–0-s végeredményt. A kecskemétiek így 39 ponttal továbbra is őrzik második helyüket, míg az angyalföldiek egyre nehezebb helyzetben vannak a bennmaradásért folytatott harcban.

Az Újpest a Vasassal szemben nagy lépést tett a bennmaradás felé, hiszen Ognjen Mudrinszki találatával 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet, így 27 pontjával feljött a kilencedik helyre. Ez azt jelenti, hogy a tavaly nyáron még az Európa-konferencialigában az 1. FC Kölnt legyőző Mol Fehérvár visszaesett a 11. helyre, és még fontosabb lesz számára a hétvégi, Budapest Honvéd elleni rangadó.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
Újpest–Mezőkövesd 1–0 (Mudrinszki 10.)
Kecskeméti TE–Vasas 2–0 (Tóth B. 58., Banó-Szabó 84.)
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia 1–2 (Botka 90+6., ill. Komáromi 28., Puljic 37.)

Az NB I állása 23 fordulót követően

Forrás: MLSZ adatbank

Fotó: fradi.hu