2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Ittas volt a Bak térségében fának ütközött 26 éves sofőr

Kovács Tamara, 2023. március 13. - 16:04
Ittas volt a Bak térségében fának ütközött 26 éves sofőr

A rendőrség információja szerint, egy 26 éves férfi közlekedett személyautóval 2023. március 11-én 20 óra körül a 75-ös számú főúton, Bak irányából Baktüttös felé, amikor a 37-es kilométerszelvényben egy út menti fának ütközött. A balesetben a járművezető nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A helyszínen a sofőrrel szemben felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, amit az alkoholteszter is igazolt, ugyanis pozitív értéket jelzett.

A gépkocsivezetőt ezért további mintavétel céljából előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti! - írja a police.hu.

Fotók: police.hu