2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 8o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Trump volt alelnöke: Trump tévedett, és ezért a történelem felelősségre fogja vonni

frisshirek.hu | 2023. március 12. - 13:26
Trump volt alelnöke: Trump tévedett, és ezért a történelem felelősségre fogja vonni

Donald Trump egykori alelnöke, Mike Pence szemrehányást tett volt főnökének, akinek uszító szavai veszélybe sodortak mindenkit, aki a január 6-ai ostrom napján a Capitoliumban tartózkodott, írja a Guardian.

„Trump elnök tévedett, és a történelem felelősségre fogja vonni őt”

– tette hozzá Pence. A telex.hu által szemlézett cikkben olvasható, hogy az egykori alelnök a 2021-es eseményeket egy szombaton tartott washingtoni vacsorapartin emlegette fel. Mint arról a Frisshirek.hu is többször írt, a 2020-as elnökválasztás, állításuk szerint elcsalással szerzett győzelem, után az összeesküvés-elméletekkel megzavart Trump-hívők megtámadták Capitoliumot. A zavargásban többen is meghaltak.

Pence feladata volt jóváhagyni az elektori szavazatokat, így ő is a Capitoliumban tartózkodott, amikor a zavargás történt.

„Ami azon a tragikus napon történt az szégyen, és az igazság megcsúfolása lenne, ha nem így gondolnánk rá. Amíg élek, soha nem fogok megfeledkezni azokról, akik aznap életüket vesztették, az akkor szerzett sebekről és a rendfenntartók hősies viselkedéséről sem”

– hangsúlyozta az egykori alelnök.

Fotó: Mike Pence Facebook-oldala