2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Árat emelnek a makói fürdőben, ha kész a 10 milliárdos bővítés

Bottyán Róbert | 2023. március 11. - 10:30
Árat emelnek a makói fürdőben, ha kész a 10 milliárdos bővítés

Nem tudjuk az átadás pontos időpontját, hogy a vendégek mikor tudják igénybe venni a plusz szolgáltatásokat. Ahogy ezeket tudjuk biztosítani, úgy lehet árakat emelni - fogalmazott a Hagymatikumot működtető Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója az önkormányzati cég felügyelő bizottsági ülésén.

Jelenleg egy teljes áru jegy 4.900 forint, gyermekjegy és a nyugdíjas 3.630 forint, a családi 10.625 forint. Van felnőtt délutáni is, ami 3.200 forint, a gyermek- és a nyudíjas délutáni 2.300 forint. Ember Alex szerint számolni kell azzal, hogy a fürdő új részeinek átadásakor lesznek költségnövelő tényezők. Dolgozókat kell felvenni, kiképezni, ehhez kell a bevételeket növeleni - fogalmazott a jegyzőkönyv szerint. Az év végével számolnak az átadás időpontjára, így az egész éves bevétel kis része lehet majd az emelés.

Mint arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, januárban tartott 50 százaléknál a bővítés. A beruházás részeként több mint 3200 négyzetméter új családi és élményzóna, csúszdatorony, napozóteraszos öltöző és egy új külső termálmedence épül. A tervek szerint nyár végén adnák át, bár a bizottsági ülés jegyzőkönyvében azt olvashattuk, hogy év vége is szóba került.

Az üzleti terv szerint 2023-ban annyi vendéggel számolnak, mint tavaly, ez 210 ezer fő volt és 900 millió forint nettó árbevételt értek el. Az is olvasható az ülés jegyzőkönyvében, hogy a villamos energiát indexált áron tudták beszerezni, ami átlag bruttó 250 forintot jelent, a gáznál pedig szeptember 30-ig van szerződésük.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala