2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Tömegverekedés tört ki az iváncsai akkumulátorgyárnál

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 14:40
Tömegverekedés tört ki az iváncsai akkumulátorgyárnál

Hétfőn este az iváncsai akkumulátorgyárnál újságírói értesülés szerint tömegverekedés történt, sőt még kövek is repültek, amelyet a rendőrség is megerősített. Arról ellentmondásos információk érkeztek, hogy történt-e személyi sérülés. Állítólag 40 fő garázdálkodott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mind a rendőrség, mind a mentők megerősítették azt az információmat, hogy hétfőn este tömegverekedés alakult ki a Fejér megyei Iváncsán épülő akkumulátorgyárnál - írta meg Facebook-oldalán Gulyás Balázs publicista.

A frisshirek.hu-n futó Szabadsajtó Klub műsorvezetője tegnap küldte el kérdéseit a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak, amely testülettől ma kapott választ. Úgy fogalmaztak, hogy március 6-án este 8 órakor lakossági bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy körül-belül 40 fő az iváncsai akkumulátorgyár közmeghallgatásán

előzetes szóváltást követően dulakodni kezdett, később kövekkel dobálták meg egymást.
A kiérkező rendőrök 30 személyt igazoltattak a helyszínen.

A hatóság úgy nyilatkozott, hogy személyi sérülés nem történt, egyedül egy személygépjárműben keletkezett kár. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az újságírónak azonban azt nyilatkozta, hogy egy személyt kórházba szállítottak a helyszínről. Arra a konkrét kérdésre, hogy külföldi személy volt-e a sérültek között már nem reagált az OMSZ.

Gulyás Balázs rákérdezett arra is, hogy ilyen esetek megakadályozására mi a rendőrségi protokoll, amelyre a vármegyei rendőrök azt válaszolták, hogy

visszatérő, indokolt esetben megerősített rendőri jelenléttel biztosítja a közrend és a köznyugalom megzavarására, megsértésére irányuló, vagy arra alkalmas cselekmények megelőzését.

Azt azonban már nem részletezték, hogy a jelen helyzetet indokoltnak minősítik-e a hétfőn történtek után. Az újságíró kérdésekkel fordult a beruházó SK Innovation-hoz is, ám tőlük nem érkezett reakció.

A kiemelt kép címe és forrása: A Dunai Finomító és Iváncsa közötti új vasúti nyomvonal építése. Ercsi, 2020. augusztus 19.; A 6-os számú főútvonal új nyomvonala a Dunai Finomító és Ercsi között, középen az Ercsit elkerülő nagysebességű vasúti pálya 2020. augusztus 19-én. MTI/Máthé Zoltán