2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Linzben lopták, most lebuktak a motortolvajok

frisshirek.hu | 2023. március 06. - 15:38
Linzben lopták, most lebuktak a motortolvajok

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai októberben egy medgyespusztai házban végeztek adatgyüjtést, ahol is találtak egy Honda CRF450-es motort. A motor vázszáma alapján tudták a rendőrök beazonosítani, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek egy linzi parkolóból ellopták. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói még tavaly októberben foglaltak le egy motort, amiről kiderült, hogy előző éjjel egy linzi parkolóból lovasította meg két medgyespusztai férfi, most visszakapta motorkerékpárját a tulajdonosa - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hivatalból indult eljárás 2022. október 26-án, amikor a tamási nyomozók egy medgyespusztai portán végzett adatgyűjtés során egy nagyjából 1.000.000 forint értékű Honda CRF450-es motort találtak, melynek vázszáma hiányos volt.

Az ingatlanban lakó férfiak elmondták, Kölnben vették a kétkerekűt 400 euróért, de az adás-vételről semmilyen dokumentummal nem rendelkeztek. Az ügyben végzett adatgyűjtés során sikerült megállapítani a motor vázszámát, majd az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek 2022. október 25-én éjjel egy linzi parkolóból lopták el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az egy lakcímen élő 29 és 22 éves férfiak beismerő vallomást tettek. Elmondták, a kérdéses időszakban lomizásból éltek. Németország és Ausztria területén próbáltak szemétbe kirakott, de még használható tárgyakat összegyűjteni, majd itthon eladni. Linzben pihenni álltak meg akkor este, mikor feltűnt nekik a parkolóban leállított, rendszám nélküli crossmotor. A hátsó kereke kerékpárzárral volt lezárva, azzal együtt rakták be a teherautójukba és rögtön el is indultak haza.

Út közben egyikük még eltávolította a zárat a kerékről, hogy esetleges igazoltatáskor ne legyen feltűnő.

A motor tulajdonosát a napokban tanúként hallgatták ki az eljáró nyomozók. A fiatalember elmondta, tavaly október elején vásárolta a parkolóból ellopott Hondát 3.500 euróért. Kihallgatását követőn a rendőrök átadták jogos tulajdonosának a korábban lefoglalt motort.

Az ügyben a vizsgálat folytatódik a Tamási Rendőrkapitányságon nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Fotó: police.hu