2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Linzben lopták, most lebuktak a motortolvajok

frisshirek.hu, 2023. március 06. - 15:38
Linzben lopták, most lebuktak a motortolvajok

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai októberben egy medgyespusztai házban végeztek adatgyüjtést, ahol is találtak egy Honda CRF450-es motort. A motor vázszáma alapján tudták a rendőrök beazonosítani, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek egy linzi parkolóból ellopták. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói még tavaly októberben foglaltak le egy motort, amiről kiderült, hogy előző éjjel egy linzi parkolóból lovasította meg két medgyespusztai férfi, most visszakapta motorkerékpárját a tulajdonosa - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hivatalból indult eljárás 2022. október 26-án, amikor a tamási nyomozók egy medgyespusztai portán végzett adatgyűjtés során egy nagyjából 1.000.000 forint értékű Honda CRF450-es motort találtak, melynek vázszáma hiányos volt.

Az ingatlanban lakó férfiak elmondták, Kölnben vették a kétkerekűt 400 euróért, de az adás-vételről semmilyen dokumentummal nem rendelkeztek. Az ügyben végzett adatgyűjtés során sikerült megállapítani a motor vázszámát, majd az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek 2022. október 25-én éjjel egy linzi parkolóból lopták el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az egy lakcímen élő 29 és 22 éves férfiak beismerő vallomást tettek. Elmondták, a kérdéses időszakban lomizásból éltek. Németország és Ausztria területén próbáltak szemétbe kirakott, de még használható tárgyakat összegyűjteni, majd itthon eladni. Linzben pihenni álltak meg akkor este, mikor feltűnt nekik a parkolóban leállított, rendszám nélküli crossmotor. A hátsó kereke kerékpárzárral volt lezárva, azzal együtt rakták be a teherautójukba és rögtön el is indultak haza.

Út közben egyikük még eltávolította a zárat a kerékről, hogy esetleges igazoltatáskor ne legyen feltűnő.

A motor tulajdonosát a napokban tanúként hallgatták ki az eljáró nyomozók. A fiatalember elmondta, tavaly október elején vásárolta a parkolóból ellopott Hondát 3.500 euróért. Kihallgatását követőn a rendőrök átadták jogos tulajdonosának a korábban lefoglalt motort.

Az ügyben a vizsgálat folytatódik a Tamási Rendőrkapitányságon nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Fotó: police.hu