2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

„A kangörcs előbb-utóbb mindig győz" – megszólalt a köztévé riportere, akinek tiszta a lelkiismerete

frisshirek.hu, 2023. március 05. - 12:30
„A kangörcs előbb-utóbb mindig győz" – megszólalt a köztévé riportere, akinek tiszta a lelkiismerete

Berkes Béla, a Roma Sajtóközpont egykori gyakornoka, a Kékfény szerkesztője a 444-nek adott interjújában azt mondta, senkit nem használt ki, szó sem volt bordélyokról, futtatásról.  

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról a Frisshirek.hu is beszámolt, a Kékfény című bűnügyi műsorban megnevezték azt a korábbi riporterüket, akit az egész országra kiterjedő bordélyházlánc üzemeltetésével gyanúsítanak. Berkes Béla, az először csak „B. B. monogramú” 44 éves férfit, aki az ország különböző részein 13 lakást bérelt prostituáltaknak, és azokért lakásonként napi 12–15 ezer forintot kért a nőktől – ezzel összesen harmincmillió forintot szedett össze. A bűnügyi riporter teljes beismerő vallomást tett.

Berkes Bélával hosszú interjút készített a 444.hu. A férfi szabadlábon védekezhet, de lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, jelenleg édesanyja házában, Pétervásárán tartózkodik. Az egykori tévés újságíró, szerkesztő részletesen beszélt az általa működtetett hálózatról, egyebek mellett azt állítva, hogy pár év alatt összesen 16 lakásban több mint 300 prostitúcióval foglalkozó nő fordult meg nála, de

szerinte ez nem volt bordélyházhálózat, ő senkit nem futtatott, és senkit nem használt ki.

Én nem vagyok strici. Szobákat adtam ki. Ennyi. A futtatás az kitartottság vagy emberkereskedelem. Ismerek striciket. Klasszikus striciket. Az nem egy egyszerű meló. Ez viszont egyszerű volt. Sokkal egyszerűbb. Nem kellett senkinek a hisztijét elviselnem. Nem volt közöm hozzájuk soha. A lányok döntő többségével személyesen nem is találkoztam soha

– mondta Berkes a lapnak, hozzátéve, hogy 40-50 nőnek adott ki stabilan lakásokat szexmunka céljából, napi 12-15 ezer forintért.

Berkes azt is elmondta, hogy szégyelli magát, mert 16 évig, és még elfogásakor is az MTV bűnügyi magazinjának munkatársa volt.
Bár nem élt vissza a helyzetével, kettős életével nehéz helyzetbe hozta volt kollégáit.

Fotó: RTL Klub vágókép