2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Megint bombariadó van a zalaegerszegi iskolákban

Szabó Orsolya, 2023. március 03. - 09:32
Megint bombariadó van a zalaegerszegi iskolákban

Mint arról a Frisshírek tudósított, február 7-én, majd február 27-én is bombariadó volt a zalaegerszegi középiskolákban. Alig négy nap után ma újra megfenyegették a megyeszékhelyi oktatási intézményeket!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Frisshírek úgy tudja, az SZC Deák Ferenc Technikum tanulóit hazaküldték, a riadó többek között érinti a Csány László Szakgimnáziumot, a Zrinyi Miklós Gimnáziumot, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumot, az SZC Széchenyi István Technikumot, az Ady Endre Általános Iskolát és Gimnáziumot is. Most a Mindszenthy iskola nem kapott fenyegető levelet. 

Több oktatási intézmény kiürítését megkezdték, úgy tűnik, a tankerület is komolyan veszi a fenyegetéseket. Az Ady iskola tanulói egyelőre az utcán várakoznak, a tanulók szüleit ebből az iskolából már a KRÉTÁN is értesítették.

A fenyegető ma a következő sorokkal üzent az iskoláknak, a fenyegetés szövegét az egyik zalaegerszegi csoportban osztották meg:

"Utáljuk ezt a kibaszott világot

A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás

Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb. senki sem marad élve

Nem sajnáljuk az emberiséget

Fel fogjuk robbantani az iskolát

Ezernyi Magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni

Köztetek vagyunk

Mindenki meg fog halni"

A gyerekek rettegnek, a szülők félnek. A városlakók szerint ez már nem játék, és a fenyegető valamiért nagyon gyűlölheti a magyaroka.

Remélik, a hatóságok végre a nyomára akadnak az elkövetőnek, avagy az elkövetőknek...

Fotó: Frisshirek