2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Másfél millió szál adózatlan cigaretta, milliárdos pénzmosás, lesújtott a NAV - videóval

frisshirek.hu, 2023. március 02. - 14:37
Másfél millió szál adózatlan cigaretta, milliárdos pénzmosás, lesújtott a NAV - videóval

Másfél millió szál adózatlan cigarettát és több mint kétezer hamis, mérgező Elf Bart foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A rajtaütéssel megakadályozták a mérgező hamisítványok illegális kereskedelmét

- írta az adóhatóság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Egyszerre csaptak le a dél-alföldi pénzügyi nyomozók a bűnözőkre, ezzel megakadályozva, hogy továbbra is olcsó cigarettával és Elf Barral lássák el a Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyei megyeszékhelyeket, illetve környéküket - tudatták.

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható elektromos cigaretta. Magyarországon hivatalosan nem forgalmazható - az állam Elf Barral folytatott küzdelméről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk.

A nyomozók a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány megtérüléséért, az illegális termékeken túl csaknem huszonötezer eurót és több tízmillió forintot is lefoglaltak. Az akcióban elfogott bűnbanda öt tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette,

őket csaknem egymilliárd forintos pénzmosással gyanúsítják.

A hét tagból álló bűnözői csoport szír állampolgárokkal üzletelt, akik közül egyet nemrég Svédországban értek utol a NAV nyomozói. A szír férfi azóta egy magyarországi börtönben van, pénzmosás miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók. Miután felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt Elf Bar hamisított, a nyomozó hatóság eredetisége mellett egészségkárosító hatását is megvizsgálta. A szakvélemény szerint a hamis Elf Bar súlyosan károsíthatja a fogyasztók egészségét, azaz mérgező - olvasható a közleményben.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com