2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Válaszolt a rendőrség a frisshirek.hu megkeresésére a szöggel tűzdelt kolbászdarabok kapcsán

Sztipán Orsolya, 2023. március 01. - 08:40
Válaszolt a rendőrség a frisshirek.hu megkeresésére a szöggel tűzdelt kolbászdarabok kapcsán

Megkerestük a rendőrséget a Pécs Kertvárosban szétszórt szögeskolbász-darabok kapcsán. Válaszuk a cikkben olvasható. Nem csupán Baranya vármegyei példáról van szó, történtek ugyanilyen borzasztó esetek néhány hónapja Budapesten is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Néhány nappal ezelőtt írt a frisshirek.hu arról, hogy Pécs-Kertvárosban valaki szögekkel teletűzdelt kolbászdarabkákat szór szép az utcán, illetve a kutyafuttatónál, ezzel veszélyeztetve, hogy a gyanútlan négylábúak megeszik az alattomosan odakészített falatokat. 

A frisshirek.hu még októberben írt arról, hogy Budapesten több kutyát is meg kellett műteni, miután olyan húsokat ettek a Péterhalmi-erdőben, amikbe ismeretlenek csavarokat rejtettek. A budapesti kutyás gazdik jelezték a fővárosi rendőröknek, akik szintén vizsgálódni kezdtek abban az ügyben. 

Az ép ésszel felfoghatatlan, pécsi történetről készült cikkünk végén jeleztük, hogy megkerestük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságot,  és érdeklődtünk, érkezett-e hozzájuk bejelentés, 

ha igen, akkor milyen intézkedésre lehet számítani, 

ha nem, akkor milyen intézkedésre lehetne számítani ilyen esetben?

Tudnak-e tenni a kutyatartók bármit is ez ellen? (Azon kívül, hogy figyelnek.)

Megkeresésünkre nagyon gyorsan és készségesen reagált a rendőr-főkapitányság. Válaszukat betűhíven közöljük:

Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő, vagy ahhoz hasonló esettel kapcsolatban a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságra válaszadásunk időpontjáig bejelentés, feljelentés nem érkezett.
Az esetleges jogsértések észlelésével kapcsolatos bejelentés a rendőrségnek minden esetben segítségére szolgál, amelyre a hatóság a rendelkezésre álló adatok ismeretében minden esetben reagál, és megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság fenntartása érdekében. A nyomozó hatóság abban az esetben, amikor saját maga észleli a jogsértést, azonnal intézkedik a jogsértés megszüntetésére és az elkövető elfogására.
Továbbra is kérjük, hogy az észlelt jogsértések esetén tegyenek bejelentést a rendőrség ügyeletére, vagy hívják a 112-es központi segélyhívó számot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számon.
Tisztelettel:
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiemelt kép forrása: Pixabay