2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Ellopták a gyermekonkológiai betegeknek gyűjtött adományt

frisshirek.hu | 2023. február 28. - 16:12
Ellopták a gyermekonkológiai betegeknek gyűjtött adományt

A két elkövetőt - egy 15 éves dunavecsei fiút és egy 32 éves decsi férfit - előállították a rendőrök és gyanúsítottként hallgatják ki lopás vétség elkövetése miatt. Az ellopott adomány egy része előkerült, de a pénz nagy részét elköltötték a tolvajok. 

Egy szekszárdi üzletből érkezett bejelentés február 27-én a kora délutáni órákban arról, hogy két ismeretlen nem sokkal azelőtt ellopta a boltban elhelyezett – az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítvány tulajdonában levő – adománygyűjtő dobozt - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások az adatgyűjtést követően a lopás után alig egy órával a városban elfogták a tolvajokat, egy 15 éves dunavecsei fiút és egy 32 éves decsi férfit. Mindkettőjüket előállították és gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetése miatt. Elmondták, hogy az üzletben észrevették a bejárat mellett kihelyezett dobozt, és gondolták, hogy elviszik azt.

A fiúról az is kiderült, hogy engedély nélkül távozott a dunavecsei gyermekotthonból korábban, ezért őt körözték is a rendőrök. Az ellopott adomány egy része megkerült, de a tolvajok a pénz nagy részét már elköltötték.

Fotó: police.hu