2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ellopták a gyermekonkológiai betegeknek gyűjtött adományt

frisshirek.hu, 2023. február 28. - 16:12
Ellopták a gyermekonkológiai betegeknek gyűjtött adományt

A két elkövetőt - egy 15 éves dunavecsei fiút és egy 32 éves decsi férfit - előállították a rendőrök és gyanúsítottként hallgatják ki lopás vétség elkövetése miatt. Az ellopott adomány egy része előkerült, de a pénz nagy részét elköltötték a tolvajok. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy szekszárdi üzletből érkezett bejelentés február 27-én a kora délutáni órákban arról, hogy két ismeretlen nem sokkal azelőtt ellopta a boltban elhelyezett – az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítvány tulajdonában levő – adománygyűjtő dobozt - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások az adatgyűjtést követően a lopás után alig egy órával a városban elfogták a tolvajokat, egy 15 éves dunavecsei fiút és egy 32 éves decsi férfit. Mindkettőjüket előállították és gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetése miatt. Elmondták, hogy az üzletben észrevették a bejárat mellett kihelyezett dobozt, és gondolták, hogy elviszik azt.

A fiúról az is kiderült, hogy engedély nélkül távozott a dunavecsei gyermekotthonból korábban, ezért őt körözték is a rendőrök. Az ellopott adomány egy része megkerült, de a tolvajok a pénz nagy részét már elköltötték.

Fotó: police.hu