2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Gyalogost gázoltak halálra Kazincbarcikán, szemtanúkat keres a rendőrség

frisshirek.hu | 2023. február 27. - 17:52
Gyalogost gázoltak halálra Kazincbarcikán, szemtanúkat keres a rendőrség

Tehergépkocsi gázolt halálra egy gyalogost Kazincbarcikán, a Mátyás Király úton még január végén. A hölgy három héttel később a kórházban vesztette életét, a rendőrség most a baleset esetleges szemtanúit keresi.

Halálos Közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya - írja közleményében a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a balesetet egy tehergépkocsi okozta, annak vezetője ugyanis még január 23-án, reggel 6 óra 40 perckor Kazincbarcikán, a Mátyás király út 53. szám előtt lévő kijelölt gyalogosátkelőhelyen nem adta meg az elsőbbséget egy gyalogos részére. A jármű elsodorta a nőt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A gyalogos február 16-án, kórházi ellátása közben elhunyt - áll a rendőrség felhívásában.

A rendőrség információi szerint a balesetet láthatta egy, a környéken épp elhaladó szürke Opel Corsa sofőrje, vagy az autó utasai, ezért az ő, valamint minden olyan szemtanú jelentkezését várják, akik információval rendelkezik az eset körülményeiről.

Fotó: police.hu