2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Oroszország a háború kizárólagos jogi felelőse - Kormányinfó

, 2023. február 25. - 16:10
Oroszország a háború kizárólagos jogi felelőse - Kormányinfó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatta a sajtó képviselőit a kormány jelenlegi álláspontjáról, a most futó közügyekről. Az időpont rendkívüliségét az adtaa, hogy csütörtökön még frakcióülés volt és "rendes" szerdai kormányinfó emiatt hétvégére tolódott. A kormány a héten is foglalkozott a háború kérdésével, gazdasági ügyekkel, illetve gyermekvédelemmel egyaránt. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A több mint két órás kormányinfót Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy az EU újabb elhibázott szankciócsomagot fogadott el, ennek a levét a magyarok isszák. 

Slágvortokban a tájékozatóról:

Európa sodródik a háború felé

Magyarország újabb és újabb adaptációkra kényszerül a brüsszeli döntéshozók miatt. Pedig Magyarország álláspontja első perctől világos:

  • Kimaradni a háborúból;
  • Fegyvereket nem szállítunk;
  • Oroszország a háború kizárólagos jogi felelőse;
  • Segítjük az ukránokat;
  • Humanitárius akciókat is támogatunk;

Tovább szigorítanák a gyermekvédelmi szabályozást

Gulyás Gergely kifejtette, több ügyben tárgyalnak Brüsszellel, inkorrekt elbánással és kettős mércével szembesülnek, de reméli, hogy bizonyos civilizációs alapokat közösnek tartanak Európában. A gyermekvédelmi rendszer szigorításával összefüggésben megnézik az európai joggyakorlatot, vannak a magyarnál szigorúbbak is.

Van-e felelőssége az intézményvezetőnek az elbocsátott pedagógiai asszisztens ügyében?

A gyermekvédelem és az elbocsátott pedagógiai asszisztens ügyében, kérdésre Gulyás Gergely elmondta: a tankerületnek feladata vizsgálni, hogy a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetőjének volt-e, lehetett-e tudomása az ügyről, de egyelőre a felelősségét még nem vizsgálják.

Nincs még megállapodás a nemzeti tüzépekről

NATO

A magyar kormány egyetért a skandináv NATO csatlakozással minden tévhittel ellenében. Delegációt küldenek majd a svéd és a finn kormányokhoz, ezek megnyugtatására.

Átcsoportosítás várható az egészségügyben

A pedagógus bérek emelkedtek

... és ha megérkeznek a visszatartott EU-s pénzek, akkor további bér regularizáció várható az ágazatban és több szektorban is.

A kormányinfót teljes egészében itt érhető el:

Fotó: MTI/Kovács Tamás