2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Zárnyitó arzenállal érkeztek Budapestről Jászberénybe tolvajok

frisshirek.hu, 2023. február 25. - 07:15
Zárnyitó arzenállal érkeztek Budapestről Jászberénybe tolvajok

Egy jászberényi lakos az ajtaja kémlelőnyílásán át nézte, hogy megpróbálnak bejutni a lakásába a jogsértők. A rendőrök elfogták a budapesti lakosokat, akik most őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról - adta hírül a police.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Két budapesti lakos érkezett gépkocsival Jászberénybe február 22-én a déli órákban, majd leparkoltak a járművel. Ezt követően 200 métert sétáltak és kapucsengőn becsengettek egy lakóépület 9. számú lakásába. Mivel a csengetésre senki nem válaszolt, a lépcsőházba mentek, ahol ismét kopogtattak a 9. számú lakás ajtaján, de senki nem nyitott ajtót.

A 29 éves nő és a 42 éves férfi különböző zárnyitó szerszámokkal próbáltak bejutni az ingatlanba, de ez nem járt sikerrel.

A tulajdonos ugyanis otthon volt és az ajtózárban belül benne volt a kulcs.

A sértett az ajtó kémlelőnyílásán látta, hogy az ismeretlenek megkísérlik a bejutást. A kulcs már elfordult volna, azonban a sértett ellentartotta azt. A páros feladta a próbálkozást és amikor távoztak, az ingatlantulajdonos értesítette a rendőrséget.

A kiérkező jászsági rendőrök elfogták egy padon üldögélő jogsértőket, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra. A duónál több mint száz eszközt találtak a rendőrök,

köztük csavarhúzót, erővágót, zárnyitáshoz szükséges alkatrészeket, kardot, rádiókat fülhallgatóval, sapkát és kesztyűt. A nyomozók lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására - zárta beszámolóját a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: police.hu