2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 8o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek a csepregi szülők ellen

frisshirek.hu | 2023. február 23. - 11:20
Vádat emeltek a csepregi szülők ellen

Emberöléssel vádolják a Csepregen tavaly elhunyt 2 és fél éves kisfiú születi.

Ahogy arról már a Frisshírek.hu is beszámolt korábban, tavaly februárban elhunyt kisfiút szülei rendszeresen verték, és megfelelő táplálékkal sem látták el. A nyomozás lezárultával, a főügyészség most vádat emelt a szülők ellen.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel, és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy nőt és egy férfit, akik Csepregen hónapokon át éheztették, folyamatosan bántalmazták saját két és fél éves gyermeküket. A kisfiú tavaly februárban meghalt - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a szülők a bántalmazásokon túl végignézték, ahogy a sértett megfelelő táplálás és gondozás hiányában leépül, szinte "elsorvad", tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a gyermek halálához vezet, ennek ellenére nem vitték orvoshoz.

Az elkövetett cselekmények a gyermek számára nagyfokú fájdalmat, kínt és szenvedést okoztak - írta a főügyészség.

A vádiratban szerepel az is, hogy a szülők nemtörődöm magatartásukkal, azzal, hogy még alapvető higiéniai körülményeket sem teremtették meg otthonukban, négy másik gyermekük életét és egészségét is veszélyeztették. 

A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakra fegyházbüntetés kiszabását kérte, szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta – írta meg az MTI.

Fotó: police.hu