2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Idén is Kazincbarcikán találkozott a rejtvényfejtők krémje

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 11:20
Idén is Kazincbarcikán találkozott a rejtvényfejtők krémje

A versenyen a profi rejtvényfejtők és a hobbisták egyaránt indulhattak, a megmérettetés fő célja az volt, hogy minél több emberrel megismertessék a rejtvények az agyra gyakorolt pozitív hatását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hatodik alkalommal adott otthont február 18-án a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központ a rejtvényfejtők találkozójának. Az Idővár Nyugdíjas Klub és a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen tizenkét páros és tíz egyéni versenyző nevezett be a kétórás megmérettetésre.

Kovács László önkormányzati sporttanácsadó az esemény megnyitóján elmondta, a rejtvényfejtés nemcsak remek időtöltés, de komoly szellemi kihívás is: javíthatja a memóriát, tanulhatunk belőle logikát, problémamegoldást, de ismeret- és szókincsbővítésre is alkalmas.

A kolorline.hu tudósítása felidézi, a város fejtörő versenyeit Szécsi Ottó proaktív nyugdíjas pedagógus az iskolai rejtvényversenyek mintájára találta ki.

A keresztrejtvényfejtést és a kvízjátékokat mindig is az egyik leghasznosabb szabadidős elfoglaltságnak tartottam az olvasás mellett - mondta el a portálnak Kovács László törzsversenyző.

A versenyzők köre évről évre bővül. Braun Dóra a hírportálnak elmondta, ő a nagymamája és idősebb testvére inspirációjára indult a februári agymérkőzésen, főleg a sudoku és a numerikus feladványok szeretetétől hajtva.

A megmérettetés résztvevőit oklevéllel ismerték el, de az első három helyezettet könyvajándékkal is jutalmazták.

Fotó: kolorline.hu