2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

FRISSÍTVE! A TEK szerelte le a Zalaegerszeg kertvárosában lövöldöző férfit, orvos is volt a helyszínen

Kovács Tamara, 2023. február 20. - 14:43
FRISSÍTVE!  A TEK szerelte le a Zalaegerszeg kertvárosában lövöldöző férfit, orvos is volt a helyszínen

Mint arról a Frisshirek tudósított, ma dél körül Zalaegerszeg kertvárosában több lövés is dörtült, a szemtanúk beszámolója alapján egy férfi az utcára kifelé többször is lőtt a Köztársaság út 69-71-es számú háznál. A lakók kilenc lövést számoltak. A helyszínre a rendőrség nagy erőkkel kivonult, az utcáról próbálták meg szóval tartani a férfit, a házba - feltehetően az elmúlt rendőrgyilkosságok után, nem mertek bemenni. Erősítésként megérkezett a TEK is. FRISSÍTÉS: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysága tájékoztatta lapunkat, hogy a Rendőrség egy feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető esetében elsősorban a biztonságos elfogás és a személyi sérülések elkerülését szem előtt tartva jár el minden esetben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A helyszínre a rendőrség a segélyhívások után azonnal több autóval,nagy erőkkel kivonult, a Frisshirek úgy tudja, az utcáról próbálták meg szóval tartani a férfit. A lépcsőházba, illetve a lakásba feltehetően az elmúlt időszakban történt rendőrgyilkosság után, nem mertek bemenni.

Erősítésként megérkezett a TEK is, többen látták, hogy páncélozott fekete járművekkel mentek. Arról, hogy pontosan mi történt a helyszínen a rendőrség egyelőre nem adott ki tájékoztatást, a Frisshirek úgy tudja, az akciónak vége, a a TEK-sek elvitték a zavarodott férfit.

"Valami nagyon kemény dolog történik....Megjöttek a fekete autókkal a mérges arcú, fegyveresek ... lassan csak bemennek érte! Jó hogy tankot nem visznek, hogy egy embert kitudjanak hozni a lakásból!! ....Ennyi volt, a TEK kihozta élve, ember mentőbe."   írták a szemtanúk az egyik zalaegerszegi csoportban.

Fotók: Facebook

FRISSÍTÉS

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysága az alábbi közlemény közzétételét kérte lapunktól, amelyben tájékoztattak, hogy a Rendőrség egy feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető esetében elsősorban a biztonságos elfogás és a személyi sérülések elkerülését szem előtt tartva jár el minden esetben.

LAKÁSÁBÓL LÖVÖLDÖZÖTT 

A férfi önként vetette magát alá a rendőri intézkedésnek.

Bejelentés érkezett a Rendőrségre 2022. február 20-án 11 óra 28 perckor, miszerint egy zalaegerszegi társasházból egy férfi lövéseket adott le. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték.

Az elkövető a rendőri felszólításnak eleget téve önként nyitott ajtót az egyenruhásoknak. A lakás átvizsgálásakor kettő darab gázriasztó fegyvernek látszó tárgyat találtak, amit lefoglaltak. A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályára szállították. Az esemény során senki nem sérült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárást.