2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Ötmillió forintot kapott Újbudától a meggyilkolt rendőr családja

frisshirek.hu, 2023. február 16. - 17:29
Ötmillió forintot kapott Újbudától a meggyilkolt rendőr családja

Dicséretben és összesen ötmillió forint jutalomban részesítette a január 13-án tragédiával végződő intézkedésben részt vevő rendőröket Újbuda polgármestere - közölte a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közleményben idézték László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármestert, aki kiemelte, hogy

a meggyilkolt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás

- fogalmazott.

Emlékeztetett: január 13-án egy rendőri intézkedésben vesztette életét Baumann Péter főhadnagy, a támadója két másik rendőrt is megsebesített.

Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt. Őket - köztük posztumusz Baumann Pétert -

"az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevekénységükért és felelősségteljes munkájukért"

polgármesteri dicséretben részesítette László Imre - áll a közleményben.

Fotó: MTI/Lakatos Péter