2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Apu, vedd meg a várost - ja ne, elég, ha a Vodafone-t meg a repteret

, 2023. február 14. - 17:07
Apu, vedd meg a várost - ja ne, elég, ha a Vodafone-t meg a repteret

Ezúttal is nagyot mentek a Szabadsajtó Klub újságírói és kipuffogták magukat az elmúlt hét közéleti eseményein. A Gulyás Balázs publicista által vezetett műsor résztvevői Tóta W. Árpád (HVG), Stumpf András (Válasz Online) és Tompos Ádám (Magyar Hang). Szereplőink jól összevesztek például Gyurcsány Ferencen. Hogy miért is? Hallgassák meg a műsort

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A zsurnaliszták legutolsó adásunkban hat nagyobb témakört érintettek, és szó esett a kihelyezett kormányülésről is. 

  • Ellenzéki évértékelők…

… topikkal kezdek az újságírók… bár, kihallani, hogy nagyon nehezükre esett ezekről a politikai műsorokról érdemben beszélniük, főleg lényegi dolgokról, már ha egyáltalán némelyikben volt valami értékelhető lényeg. Abban viszont konszenzus van a publicista urak közt, hogyha sorozat filmek szintjén nézzük az értékeléseket, annak van bája, mondjuk például, ha Joky fújol Bobby-ra és Pamela meg Samantha ellen hergel, szórakoztató, de 0,00 % ezeknek a lényegi mondanivalója -állapította meg Stump András. 

"Egy gyűrű mind felett?!"

Az ellenzéki pártok közül a DK magának vindikálja a baloldali fordulatot, miként az MSZP is, újonnan meg a Momentum tör erre a szerepre. Ha ezek a pártok esetleg önállóan mérettetik meg magukat legközelebb, akár a 2024-ben esedékes EP választáson, annak annyi csupán a hozadéka, hogy be-, és jobb sorsra juttatnak pár aspiránst, de ezzel sem a saját pártjának megítélése nem lesz jobb, sem Magyarország ebből nem profitál. Summázva. 

Mindenesetre a DK mostanság sikeres politikai akvizíciókat tolt le, és nem véletlenül most, mert kell az emberállomány. Ugye, ha nézzük a többi baloldali törpepártot, egy, de max két ismert fővel reprezentálják politikai formációjukat és hát Ők is többnyire már évek óta jól fizető pozíciókban - mélázott a válóságon Tóta W. 

  • 644 millióba kerültek Orbán, Szijjártó és Novák repülőútjai 

2021 januárja és a következő év azonos időszakáig ennyi közpénzt pancsolt el a fent említett trió. Csak egy példát kiragadva ezekből, emlegeti fel Gulyás Balázs - csak  Szijjártó Péter külügyminiszter kairói útján a fedélzeten elfogyasztott étel/ital mennyisége 5,5 millió forintba került. 

Ezek az emberek megesznek minden nap egy aranyrudat?! - teszik fel a kérdést az újságírók? 

Érdekli ez az embereket? És mi van, ha érdekli őket? Változik emiatt kormánytagok luxusigénye? Szijjártó leteszi ezután a 3 millió forintos karóráját és 30 ezres Casio-val fog Belaruszba repdesni?! 

Kácsor Zsolt - viagra a hivatalban - fikciós novellájára hajaz az, ahogyan az atlatszo.hu-nak megküldték az adatokat, az összegek annyira kozmetikázva, hogy már-már magam is megszánom a Honvédelmi Minisztérium munkatársait. 

  • Kikerülnek a miniszterek az egyetemi kuratóriumokból

Az ERASMUS pénzek újra jönnek! Azaz jöhetnek, ha leszedik a kuratóriumok éléről a minisztereket. És lőn! - jelentette ki a kormányfő, és fel is sorolta, hogy kik távoznak. Nahát… Az a másfél millió forint vajon mennyire fog hiányozni a családi kasszákból? És vajon kik ülnek a helyükre? Bizonyára független média szakértők érkeznek helyükre… Mint akár Megadja Gábor… Bizonyára azért megnevezik azt az egyenesági rokont, aki követheti őket majd a kuratóriumi székben.  

  • Vodafone után repteret?

Persze, nyilván! Saját gyerekemnek meg pláne! 

"Gyöngéden ölelj át és ringass szerelem" -  énekelte Korda György Varga Judit igazságügyi miniszternek Mezökövesden… Gulyás Balázs műsorvezető ennek apropóján azt a kérdés szegezte kollégáinak, hogy mondják már el: 

  • melyik politikusnak mely dalt énekelnék el? 

Tompos Ádámnak, a Magyar Hang újságírójának Krúbi - Orbán, v…d ki a Ferinek című elbeszélő hőskölteménye ugrott be első blikkre, Tóta W. Árpád úgy véli, a jelenlegi szinergiák alapján, hogy fog még DopeMan fellépni a jó miniszter asszony előtt, és énekelni neki a - megyünk lopni - dalát , Stump András nemcsak, hogy a By, By Szása dalára asszociált Szijjártó kapcsán, hanem el is pengetné azt neki. 

Nos, ha kíváncsiak a kollégák malíciózus humorára, közéleti éleslátásukra, ajánlom figyelmükbe a Szabadsajtó Klub legutóbbi műsorát. Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra és kövessenek minket a közösségi médiában is.

Jó mozizást kívánunk!