2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

A jászberényi mintát követve pártlogók nélküli előválasztást akar a Jobbik

frisshirek.hu, 2023. február 14. - 12:08
A jászberényi mintát követve pártlogók nélküli előválasztást akar a Jobbik

Pártlogómentes előválasztáson méretné meg az önkormányzati posztokért indulni kívánó, "a helyi politikáról azonosan gondolkodó" jelölteket a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője, mondta egy sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György arról beszélt:

a Jobbik az önkormányzati választásokkal kapcsolatban háttérbe kíván vonulni, az erőforrások biztosítása mellett a helyi közösségekre bízzák, kit indítanak az egyes tisztségekért.

A parlamenti párt elhatározásáról a frisshirek.hu-n is írtunk már, amelyet az átütő jászberényi siker után jelentett be a Jobbik, és mostani javaslatukat is a január 15-én tartott, az ellenzék számára kétharmados győzelmet hozó időközi választásra alapozva tették meg - a választás éjszakájáról írt tudósításunkat az alábbi frisshirek.hu linken olvashatja. A politikus mai sajtótájékoztatóján kiemelte:

az előválasztás sikeres politikai innováció, de bizonyos változtatásokra szorul.

Szerinte nem a politikai hovatartozás, hanem "a személyek, üzenetek, programok alapján szerveződő" kampányra van szükség, amelyben az aspiráns személye és ajánlata jelentene garanciát a választók számára.

Kérdésre válaszolva azt közölte, ha nem is a napokban, de

valamikor lennie kell pártközi egyeztetésnek ebben a témában.

Arról beszélt, a pártok jó része észrevette a jászberényi választás világos üzenetét, ám egyelőre inkább a civilek és a helyi közöségek fogékonyak a felvetésükre. A jobbikos politikus hangsúlyozta, a "pártpolitikával mérgezett helyi közélet" helyett az elmúlt évtizedekben kialakult politikai árkok betemetésére, pártérdekektől mentes politizálásra van szükség a helyi közéletben.

A kiemelt kép forrása: Lukács László Facebook-oldala