2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Az iráni nagykövetségen vendégeskedett Budai Lóránt

Lukácsi Katalin, 2023. február 11. - 07:45
Az iráni nagykövetségen vendégeskedett Budai Lóránt

Az Iráni Iszlám Nagykövetség állami ünnepség alkalmából fogadást tartott, ahová a régi jó kapcsolat okán a jászberényi polgármester is hivatalos volt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint ismert, a jászok aláni népcsoport, már elhagyott nyelvét indoeurópai eredetűnek tartják, amely rokonságban áll a perzsákkal. A kapcsolatot testvérvárosi rangra emelte egymás között az iráni Yazd és Jászberény. Az Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövete pedig rendre tiszteletét teszi az évente megrendezett Jászok Világtalálkozóján is.

A héten Budai Lóránt meghívást kapott Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségén tartott állami ünnepségre.

Nafez Arefi Hamid Reza nagykövet személyesen hívta meg a Jászság fővárosának polgármesterét, akivel az eseményen át tudták beszélni a testvérvárosi kapcsolat jelentőségét és esetleges mélyítését, valamint gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségeket.

Óriási megtiszteltetés volt, hogy nagykövet úr és a legkülönbözőbb helyekről érkező vendégek gratuláltak az időközi választások eredményéhez

- vallotta meg Budai Lóránt Facebook-oldalán közzétett beszámolójában. Az eseményen ugyanis több nagykövet és más városok polgármesterei is részt vettek. A sok gratuláció közül a jász városvezető még Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövetének kézszorítását emelte ki.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt