2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Tolna vármegyében is segíthet a földrengés súlytotta törökországi embereken

frisshirek.hu | 2023. február 09. - 14:10
Tolna vármegyében is segíthet a földrengés súlytotta törökországi embereken

Törökország és Szíria határát február 6-án hajnalban halálos erejű földrengés rázta meg. Magyarországról eddig több mentőcsapat érkezett a térségbe, a Kutyákkal az Életért Alapítvány, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő egysége, a Spider Mentőcsoport és az Életjel Szolnoki Mentőcsoport. Tolna vármegyében két helyszínen is gyűjtenek adományokat, amire szükség van: takarók, hálózsákok, húsmentes tartós élelmiszer, pelenka, intim betét. Ön is segíthet!

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, 2023. február 06-án hajnalban 04:17-kor halálos erejű földrengés rázta meg Törökország és Szíria határát a föld 17,9 km-es mélységében.

A katasztrófát követően Magyarországról is útnak indult a Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőcsapata, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő egysége, a Hunor, a miskolci speciális mentők, a Spider Mentőcsoport valamint az ÉLETJEL Szolnoki Mentőcsoport.

Tolna vármegyében gyűjtést szerveztek a földrengés sújtotta törökországi emberek megsegítésére. Aki szeretné támogatni őket a következő helyszíneken teheti meg:

A szekszárdi Istanbul Kebab étteremben, melynek címe: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 60. szám alatt, valamint a paksi Istanbul Kebab Paks étteremben a Paks, Kereszt u. 2.-ben.

Janecska Zoltán, az Isztambul Kebab üzemeltetője a frisshirek.hu kérdésére elmondta, hogy

A muszlim közösségek világszerte gyűjtenek az áldozatoknak, családjaiknak és a túlélőknek a Mecsetekben, de tekintettel arra, hogy Tolna vármegyében nem található mecset, nekem viszont vannak török kapcsolataim, ezért  össze tudom fogni a gyűjtést.

A szervező kiemelte, hogy nem először fog össze hasonló akciókat, korábban Horvátország és Ukrajna részére is szervezett adománygyűjtést. Szíve szerint ő ment volna ki közvetlenül Törökországba, ahogyan azt korábban is megtette, de jelenleg a szállítás tekintetében csatlakoztak a Török Köztársaság Nagykövetségéhez.

Amire szükség van:

Takarók és hálózsákok, mert hideg van. Tartós és száraz élelem, figyelembe véve azt, hogy a vallás miatt nem mehet ki csak húsmentes étel, különös tekintettel a bébiételre. Pelenka, intim betét. Tisztasági szerek, egészségügyi felszerelések. Ruhaneműt nem fogadnak, mert félnek a járványveszélytől, ugyanis a használt ruha fertőzött lehet.

Az adományokat bedobozolva adják át a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének. A dobozokra törökül írják rá, hogy mi található benne, hogy a helyszínen pontosan tudják, miben mi van.

Az összegyűlt adományokat a jelenlegi humanitárius katasztrófa elhárításában aktívan közreműködő törökországi partner szervezeteknek küldik át.

Pénteken 13 óráig várják az adományokat, melyet eljuttatnak a Török Nagykövetség által kijelölt logisztikai központba, Dunaharasztiba.

A megyében részt vesz még az akcióban a Nagycsaládosok Dunaszentgyörgyi Egyesülete és a Legends Hungary M.E. szervezet is.

Kiemelt képünk: Janecska Zoltán által beküldött fotó