2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Egy fiatal 19 autót tört fel Csepelen

frisshirek.hu, 2023. február 09. - 12:40
Egy fiatal 19 autót tört fel Csepelen

Vádat emeltek egy 17 éves fiú és társa ellen, mert egy csepeli műhelyből két alkalommal onnan eltulajdonított járművekkel szerszámokat loptak, majd pár nappal később a fiú újabb 19 gépkocsit tört fel - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A fiatalkorú vádlott 2022 áprilisában egy társával együtt betört egy csepeli szerelőműhelybe,

ahol akkumulátorokat és különböző szerszámokat gyűjtöttek össze, és egy telephelyen álló gépkocsival elvitték, amely útközben meghibásodott, ezért otthagyták.

Az elkövetők a következő két hét alatt még kétszer törtek be ugyanabba a műhelybe, ahonnan alkatrészeket, szerszámokat és egy újabb autót loptak el, de az is "lerobbant", ezért helyette egy közelben parkoló másik autót feltörtek és elvittek.

Ezzel az autóval Dunaharasztiig jutottak, ahol egy kerítésnek ütköztek.

A három betöréssel a fiatalok összesen több mint egymillió forint, a rongálással pedig több százezer forint kárt okoztak. A fiatalkorú vádlott pár nappal később,

egyetlen éjszaka, további 19 gépkocsit tört fel Csepelen

azért, hogy azokat ellopja, vagy azokból értékeket szerezzen. A vádlottat az eljárás során letartóztatták és egy javítóintézetbe helyezték, ahonnan megszökött. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek részlege a letartóztatásban lévő fiatalt több rendbeli lopással, továbbá fogolyszökéssel vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz. Társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, az eljárást vele szemben elkülönítették - áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com