2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

A független-fideszes polgármester támogatója Facebookon alázza az egyik képviselőt Kiszomboron

Bottyán Róbert, 2023. február 09. - 07:33
A független-fideszes polgármester támogatója Facebookon alázza az egyik képviselőt Kiszomboron

,,Valaki megkérdezné E. Erzsike nénit, hogy az iskola kerítése kész van-e már? Mások munkával!!! megszerzett vagyonát,és jótékonykodásra szánt pénzét szívesen osztogatja" - írta a Kiszomboron élek nevű csoportban egy helyi fiatalember, aki nyíltan Szirbik Imre támogatója, aki fideszesként lett a község független polgármestere 2020-ban. ,,E. Erzsike" pedig Endrész Erzsébet, aki a falu díszpolgára, a helyi honismereti kör vezetője és önkormányzati képviselő is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ez a nagy feszültség a virtuális világban talán 2020 elején kezdődött. Akkor, mindössze néhány hónappal a helyhatósági választást követően lemondott Szegvári Ernőné polgármester (független), különösebb ok nélkül, de néhányan azt feltételezték, hogy a testületbe bejutott három új képviselő miatt. Ők utána folyamatos támadást kaptak a Lázár Jánoshoz köthető, azóta megszűnt makohirado.hu hírportálon, sőt Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója szerint méltatlan, hogy a polgármestert ,,ilyen helyzetbe hozzanak rosszindulatú, ostoba testületi tagok”. Egy kiszombori lakos egyenesen odáig ment, hogy ,,a három összeférhetetlen testületi tagokat likvidálni kell”.

Az időközi választást végül Szirbik Imre nyerte meg, aki függetlenként indult el, de közben a makói Fidesz alelnöke volt és 2019-ben is még fideszesként szerzett képviselői mandátumot. Ő azt ígérte, mindenki polgármestere lesz és megvédi azokat is, akik nem rá szavaztak. Ehhez képest az időközi választást követő napokban Szirbik egyik támogatója kijelentette, aláírásgyűjtéssel el kellenne venni Endrész Erzsébet díszpolgári címét.

A hergelés úgy tűnik nem állt le. A hétvégén jelent meg a fent írt poszt a kiszombori csoportban. Bár maga a kezdő bejegyzés és néhány alatta lévő hozzászólás is sértő, nincs moderáció és folyamatosan elérhető a bejegyzés:

A poszt egyébként egy iskolai kerítés felújításáról szólna, amit a képviselő a fiatalember szerint megígért, de a több mint 90 hozzászólások alatt kiderült, hogy ,,mindössze" felajánlotta az önkéntes segítségét. Többen azt írták a poszt szerzőjének, az ilyen ügyeket az önkormányzatnál kellene intézni hivatalos úton, nem pedig a közösségi médiában mocskolódni, de az épület fenntartója sem a képviselő, vagy a község, hanem a tankerület.

Kiemelt fotó: testületi ülés Kiszomboron/a szerző felvétele