2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Még mindig nem állapodtak meg a jászberényi fideszesek a bizottsági helyekről

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 12:05
Még mindig nem állapodtak meg a jászberényi fideszesek a bizottsági helyekről

Ahogy arról a frisshirek.hu-n múlt héten a helyszínről beszámoltunk, február 1-én megalakult immáron a Budai Lóránt polgármester vezette testület Jászberényben a január 15-i kétharmados, időközi választási győzelem után. A spontán tapsokkal kezdődő és álló vastapssal záruló alakuló ülésen a polgármesteri beszéden, az eskük letételén és az alpolgármester személyének megválasztásán túl felálltak a bizottságok is. Némi hiányosságokkal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Fidesz-KDNP csapata ugyanis továbbra sem tudott megállapodni arról, hogy a számukra fenntartott bizottsági helyekre, kiket jelöljenek.

Az alakuló ülésen ugyanis részt sem vett az az egyetlen képviselő, aki a Fidesz-KDNP színeiben

politizál majd a város testületében: Bódis Béla. A jelenlévő korábbi fideszesek, a volt frakcióvezető Tamás Zoltán, Bohárné Bathó Rozália és Szatmári Anikó függetlenként vették át mandátumukat. Így majd soron kívüli eskületételekkel kell majd elkezdeniük a munkát az egyelőre még ismeretlen politikusoknak.

A város bizottságai és tagsága a következő:

Gazdasági és Tulajdonosi bizottság:

  • elnöke: Dr. Kertész Ottó (Közösen Jászberényért Egyesület, KJE), tagjai: Lénárt Gábor (KJE), rejtély; külsős tag pedig Túróczi György (KJE)

Humán, Közrendi és Vallásügyi Bizottság:

  • elnöke: Bethlendy Béla (KJE), tagjai: Verseginé Utasi Erzsébet (KJE), Bohárné Bathó Rozália (független); külsős tag: Fazekas Adrián (KJE), rejtély

Közbeszerzési Bizottság:

  • elnöke: Skultéti József (KJE), tagjai: Bozsik Ferenc (KJE), Dr. Kertész Ottó (KJE), Bethlendy Béla (KJE), Szatmári Anikó (független); külsős tag: Guba Ferenc és Kuzén Zoltánné (KJE)

Pénzügyi és Költségvetési Bizottság:

  • elnök: Szatmári Anikó (független), tagjai: Kollár Anita (KJE), Pethő Béla (KJE); külsős tagjai: Buzás László (KJE), Nagy András (független)

Városgazdálkodási Bizottság:

  • elnök: Bozsik Ferenc (KJE), tagjai: Bobák Zsolt (KJE), Tamás Zoltán (független); külsős tagjai: Durucz Ádám és Vidovich Kálmán (KJE)

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala