2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A Munkáspárt Putyin melletti szimpátiatüntetésén a Mi Hazánk politikusa tartotta a zászlót a Nyugati téren

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 20:00
A Munkáspárt Putyin melletti szimpátiatüntetésén a Mi Hazánk politikusa tartotta a zászlót a Nyugati téren

Thürmer Gyula szerint a Szovjetunió sem akarta megtámadni Magyarországot 1941-ben, csak ezt Horthy Miklós nem értette, ezért abban bízik, hogy Orbán Viktor 2023-ban érteni fogja. Hétfőn délután a Nyugati téren tett hitet Putyin politikája mellett, és az általa vélt ukrán agresszió ellen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!” címen tartott demonstrációt a Magyar Munkáspárt a Nyugati téren hétfőn délután, az Orbán-kormány gondolatvilágát szélsőbalról, de hasonló akusztikával előzve.

A 444 beszámolója a szervező Munkáspárt elnökét idézte, aki úgy nyilatkozott: „ha háború lesz Európában, akkor nem Madridot, Berlint és Párizst fogják bombázni, hanem Budapestet, Székesfehérvárt és Pápát. Ha béke lesz Oroszországgal, Magyarországon is megindulhat az élet, de ha nem lesz béke, akkor mi is visszacsúszunk a gazdasági fejlődésbe” – szögezte le.

A radikális baloldali Thürmer szerint nincs miért tartani Oroszországtól, sokkal inkább Ukrajnát tartja veszélyforrásnak.

Meglepő módon trianoni érvekkel is operált a kárpátaljai magyarság sorsa felett aggódva: szerinte ugyanis „ha Zelenszkij győz, fizikailag fogják a kárpátaljai magyarságot megsemmisíteni”. Ezzel szemben a putyini Oroszország tevékenységében nem talált kivetnivalót. Bátran kijelentette: „hangosan mondom, hogy mindenki értse. Nem kell félnünk Oroszországtól” – vonta le a következtetést.

Thürmer Gyula szerint a Szovjetunió sem akarta megtámadni Magyarországot 1941-ben, csak ezt Horthy Miklós nem értette, ezért abban bízik, hogy Orbán Viktor 2023-ban érteni fogja.

Az egyik, orosz zászlót tartó egyik férfi a szélsőjobboldali Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választáson

Nagy Zsoltot a 444.hu egyik olvasója szúrta ki, amelyet a politikus azóta megerősített. A politikus a párt megalapítása óta ott politizál,  és nem is értette, ez miért számít meglepő húzásnak, ugyanis

vannak kérdéskörök, amikben hol az egyik, hol a másik politikai érdekcsoportnak van igaza. A béke ügye mindenkinek fontos. Nem skatulyáztam be magam a Mi Hazánkba.

A tüntetésen való részvételről a párt vezetésével nem egyeztett, de azt azért kijelentette, hogy a Munkáspártban nem politizálna, mivel

„Kádár János nimbuszával, Kádár eszméinek követésével”

nem ért egyet - foglalta össze a telex.hu.

Fotó: Thürmer Gyula Facebook-oldala