2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Zelenszkij a biztonsági kockázatok ellenére Brüsszelbe készül - a hadiállapot és a mozgósítás meghosszabbítását javasolta

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 17:30
Zelenszkij a biztonsági kockázatok ellenére Brüsszelbe készül - a hadiállapot és a mozgósítás meghosszabbítását javasolta

Az ukrán elnök a háború kitörése óta második külföldi útjára készül, a tervek szerint Brüsszelben szólalna fel egy uniós csúcstalálkozón. A Financial Times információi szerint Zelenszkij a héten személyesen is felszólalhat az Európai Parlament rendkívüli ülésén, valamint részt vehet a csúcstalálkozón is, bár az utazás biztonsági okok miatt akár meg is hiúsulhat. A hadiállapot és a mozgósítás meghosszabbítására is javaslatot tett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Zelenszkij a múlt héten már beszélt erről, akkor azt mondta:

„Őszintén szólva, nagy kockázatot jelent, ha elmegyek valahová. Ez így van.”

Ahogy azt a Frisshirek is megírta, Ukrajna a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban szeretne csatlakozni az Európai Unióhoz, az uniós országok pedig Ukrajna fő támogatói közé tartoznak. A múlt héten Zelenszkij Kijevben fogadta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét - szemlézte a hírt a telex.hu.

Zelenszkij a hadiállapot és a mozgósítás meghosszabbítását javasolta

Zelenszkij ukrán elnök javasolta, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a hadiállapotot és az általános mozgósítást az országban – derült ki a parlament honlapján hétfőn közzétett törvénytervezetekből - írja a telex.hu.

A tavaly február 24-én elrendelt hadiállapotot, valamint az általános mozgósítást hosszabbítanák meg 90 nappal.