2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Világsztárral és hazai kedvencekkel tér vissza a Miskolci Kocsonyafesztivál

Tajthy Ákos, 2023. február 06. - 17:00
Világsztárral és hazai kedvencekkel tér vissza a Miskolci Kocsonyafesztivál

Színes koncertek, kulináris különlegességek – köztük természetesen a miskolci kocsonya –, felvonulás és egyéb különlegességek is várják a XV. Miskolci Kocsonyafesztivál látogatóit március 3. és 5. között Miskolc belvárosában, Széchenyi, Déryné és Kazinczy utcákon, valamit a Szent István téren, az Erzséber téren és a Hősök terén. A rendezvényt sajtótájékoztatón harangozták be hétfőn a miskolci városházán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Sajtótájékoztatón ismertette hétfőn reggel Miskolc polgármestere a két, járványos év után visszatérő Miskolci Kocsonyafesztivál programjának részletei. Veres Pál az eseményen úgy fogalmazott: a 2019-es önkormányzati választások óta másodszor jutott neki az a feladat, hogy visszaadja a miskolciaknak a város legnépszerűbb gasztronómiai és kulturális programját.

Először a jogvitákat követően többéves száműzetéséből kellett 2020-ban visszahozni, most pedig a COVID két éve után kell újraéleszteni a Kocsonyafesztivált

– mondta el. Veres Pál szólt arról is, hogy a szervezésben idén nem vesz részt Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa, ő az UniGarden nevű fesztiválszervező csapatot bízta meg a munkával. Leszögezte, a szervezők, az önkormányzat és Miskolc Holding mindent megtett azért, hogy a rendezvény a lehető legmagasabb színvonalon valósulhasson meg.

A Kocsonyafesztivál ugyanis több, mint egy téli zenei-gasztronómiai fesztivál. Különleges piaci szerepét, turisztikai vonzerejét a programokon és látványosságokon túl a miskolciak identitástudata, az értékeiért való lelkesedés és büszkeség adja. Szeretik, szeretjük, mert közösséget teremt, mert áthatja a vendégszeretet és az egymás felé való nyitottság

- fogalmazott a polgármester. A városvezető azt mondta, a fesztivál megrendezéséhez az önkormányzat és a Miskolc Holding összesen bruttó nyolcvan millió forinttal járul hozzá.

A többi forrás előteremtése a fesztiválszervező feladata. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson túl szolgáltatásokkal és a terület rendelkezésre bocsátásával segíti a 2023-as rendezvényt

– tette hozzá.

A fesztivál programjairól Lipták Ádám, a szervező UniGarden ügyvezetője szólt. Mint mondta, a Kocsonyafesztivál főszínpada a hagyományoknak megfelelően most is a Szent István téren lesz, a másik színpad a Villanyrendőrnél, a harmadik, a pódiumszínpad pedig az Erzsébet téren.

A fesztivál területe így a Szent István tér és a Villanyrendőr közt húzódik majd, de ebben az időben tartják majd a Régiségvásárt is, amely egészen a Centrum áruházig tölti meg élettel a főutcát, kiterjedve a Hősök terére is

– fűzte hozzá. 

Sőt, idén a történelmi Avas is bekapcsolódik a programokba, hiszen a Kocsonyafesztivál részeként egy rendhagyó Avasi Kvaterkát is tartanak majd a Bortanyán és a Rácz-sor környékén. A fesztivál területén gazdag étel- és italkínálat várja majd a fesztiválozókat folyamatos programokkal, és nemcsak a színpadokon

– újságolta.

A 2023-as Kocsonyafesztivál hűen a tradíciókhoz látványos felvonulással és ünnepi megnyitóval kezdődik március 3-án, péntek délután, és zárókoncerttel ér véget február 5-én vasárnap délután. A fellépők között pedig olyan közönségkedvencek kaptak helyet, mint a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi, a New Level Empire, a fesztivál húzóneve pedig a világsztár Dr. Alban lesz. A rendezvényt a tervek szerint egy olyan koncert zárja, amit Budapesten kívül még sehol sem hallottak Magyarországon. A Kocsonyafesztivál zárókoncertje ugyanis Charlie 75 éves születésnapi produkciója lesz 2023-ban.

Azt, hogy idén ismét lesz Kocsonyafesztivál 2023 első napjaiban jelentette be Miskolc polgármestere a Facebookon, és ezzel egy időben jelent meg az erről szóló hír a rendezvény honlapján is.

Fotó: minap.hu