2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Csalók szednek pénzt a Miskolci Városgazda nevében

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 16:42
Csalók szednek pénzt a Miskolci Városgazda nevében

Az önkormányzat információi szerint köztisztasági cég egyenruhájához hasonló mezben megjelenő férfiak a szemétdíjat kérik a lakóktól, csakhogy a hulladékgyűjtést Miskolcon nem is a Városgazda végzi.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Csalók szednek pénzt a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársainak a nevében - írja hétfői, a frisshirek.hu-hoz is eljuttatott közleményében a miskolci önkormányzati cég, akikhez az elmúlt napokban több lakossági jelzés is érkezett erről.

A bejelentések mind azonosak: az ismeretlen személyek csoportosan, miskolci lakásokba csengettek be azzal az indokkal, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését ellenőrizzék. A bejelentések szerint az említett személyek a Városgazda munkatársaiként mutatkoztak be, és a társaság munkaruháját, vagy arra hasonlító öltözéket viseltek.

A Városgazda felhívja a lakosság figyelmét, hogy a társaság tevékenységi köréből és jogosultságából fakadóan nem végez, és nem is végezhet ilyen jellegű tevékenységet. Azoknak pedig, akik hasonló történést észlelnek, a társaság azt tanácsolja, hogy az ilyen személyeket ne engedjék be a lakásba, és jelentsék az esetet a rendőrségen

- írják. Miskolcon egyébként a hulladékgyűjtést a BMH Nonprofit Kft. megbízásából az önkormányzati tulajdonú Mirehu Nonprofit Kft. végzi.

Fotó: vezess.hu