2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Ujhelyi: Most kacagjak, vagy bicskát pattintsak a zsebemben?

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 11:26
Ujhelyi: Most kacagjak, vagy bicskát pattintsak a zsebemben?

A Fidesz azt állítja, hogy a pedagógusok vérlázítóan alacsony béreit a következő években fokozatosan emelik majd, így végül 2025-re (!) a tanárok átlagkeresete eléri majd a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát. Ehhez is vastag bőr kell azért, hogy ne a diplomás átlagbér kétszeresére, vagy legalább annak szintjére, hanem csak a nyolcvan százalékára (!) tudja felemelni a negyedik kétharmaddal és vészhelyzeti rendeletekkel kormányzó hatalom a pedagógusok bérét - hangsúlyozza a Fidesz ígéretét Ujhelyi. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"Az ember tényleg nem tudja, hogy hangosan kacagjon, vagy a bicskát pattintsa a zsebében. A kormányzati arrogancia és pökhendiség ugyanis ilyen formában még fideszes mércével mérve sem nagyon sűrűn buggyant ki a hatalmasokból az elmúlt évtizedben, pedig kormányzati arroganciából és pökhendiségből aztán jutott bőven minden szinten"

– Ujhelyi István e szavakkal értékeli azt a kormányzati bejelentést, miszerint érkeznek a tíz százalékkal emelt pedagógusbérek, a „rendszerváltás óta legnagyobb mértékű bérrendezés” viszont még várat magára az ágazatban, mert nem jönnek a brüsszeli pénzek.

"Mindezt egy olyan világban próbálják nekünk beadni, ahol bármiből egyetlen kormányzati tollvonással nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás lehet, ahol a kormányzat bárminemű kontroll nélkül öntheti a közpénz-milliárdokat bármire, amire csak jólesik neki: legyen az mobilszolgáltató, stadion, kisvasút vagy épp alacsony színvonalú papagáj-kommandó. Van itt pénz doszt, de csak arra, ami a hatalmasoknak fontos. Lenne a pedagógusbérekre is, csak az nem tartozik a »nemzeti« kormány prioritásai közé”

– állapítja meg a tényeket Ujhelyi István.

A politikus szerint hiába mondja a kormányzat, hogy csak akkor tudnak valódi béremelést végrehajtani, ha a befagyasztott brüsszeli pénzek végre megérkeznek – ez ugyanis szintén nem igaz. Szerinte a Fidesz „konkrétan hülyére veszi a tanárokat ezzel a szöveggel és ezzel is csak azt bizonyítja, hogy valójában hogyan viszonyul a magyar pedagógusokhoz - szemlézte a politikus nyílt levelét a 24.hu.

"A kormány, ha akarná, már most rendezhetné a számlát, és kifizethetné a beígért béremelést; vagy még annál is többet. A forrás rendelkezésre áll, bizonyosan nem fog elveszni, egyszerű kormányzati döntés kell hozzá csupán. Nem Brüsszelen, nem az ellenzéken, nem az időjáráson múlik a dolog, kizárólag a teljhatalommal bíró kormányzaton. Ezt egyébként még ők is elismerték egy legutóbbi Kormányinfón, ahol kérdésre válaszolva bevallották: a pedagógusok béremelésére szánt uniós pénzeket valóban nem érintik a befagyasztások. Azt mondták, csak azért nem léptek, mert »óvatosak vagyunk«. Jó poén. Nem óvatosak, hanem cinikusak és arrogánsak. De mit is várhatunk egy olyan magát nemzetinek hazudó kormányzattól, amely szerint az oktatásra költött pénz nem befektetés, hanem »költség«. Abraham Lincoln mondta egykoron: bolondíthatsz néhány embert mindig, és minden embert valameddig, de nem bolondíthatsz mindig mindenkit. Egyszer a Fidesz hazugságokra épített uralma is véget ér. Előbb vagy utóbb, de így lesz. És sokan fognak szégyenkezve összetöpörödni a mostani hatalmasok közül"

– jósolja a sötét jövőt Ujhelyi István.

Fotó: Ujhelyi István Facebook-oldala