2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Több mint ötven riasztást kaptak a borsodi tűzoltók a viharos szél miatt

T.Á., 2023. február 05. - 09:37
Több mint ötven riasztást kaptak a borsodi tűzoltók a viharos szél miatt

Sok munkát adott a viharos szél a tűzoltóknak szombaton vármegyénkben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kidőlt fák, megrongált tetők, betört ablakok – ilyen és ehhez hasonló károkat okozott a szombati viharos szél Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Bükk már szombat délelőtt veszélyessé vált, pár hete a hó súlya alatt, most a szél miatt dőltek ki gyökerestől fák: a Lillafüred Online fotókkal illusztrálta (fenti képünkön), hogy érdemes most elkerülni az erdei utakat.

A tűzoltóknak vármegyeszerte több mint ötvenszer kellett beavatkozni a kidőlt fák és lehasadt ágak eltávolítása miatt. Legtöbbször a tiszaújvárosi tűzoltókat riasztották, ők tizenöt helyszínen dolgoztak.

- Taktaharkányban és Miskolcon egy-egy lakóház tetőborítását rongálta meg a szél, Tiszaújvárosban pedig két társasházi ingatlan erkélyüvege jelentett veszélyt a járókelőkre. A vármegyeszékhelyen egy kidőlt fa megrongált egy személygépkocsit is. Az események során nem történt sérülés – mondta el a frisshirek.hu érdeklődésére Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Arról pedig az MTI számolt be még szombat délután, hogy Encsen a busztársaság telephelyén kidőlt egy fenyőfa, amely leszakított egy vezetéket. A fa egy melléképületre dőlt, a tűzoltók távolították el.

Fotó: Lillafüred Online