2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Dömötör Csaba szerint az EP újabb lépést tett a háború eszkalációja felé

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 07:30
Dömötör Csaba szerint az EP újabb lépést tett a háború eszkalációja felé

Két igazán súlyos pont van az Európai Parlament héten elfogadott, az orosz-ukrán háborúról szóló határozatában - jelezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dömötör Csaba kiemelte:

a határozat hetedik pontja szerint növelni és gyorsítani kell a fegyverszállításokat Ukrajna irányába.

A szövegben egy konkrét felsorolás is van, amely szerint még több harckocsit, még több páncélozott járművet és még több lőszert küldenének, következő lépésként vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket - ismertette.

"Ez minden, csak nem békefelhívás. Sokkal inkább egy nagy lépés a háborús eszkaláció felé"

- fogalmazott.

A határozat huszonhatodik pontjában pedig felszólítanak az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagok és az urán teljes embargójára, azaz teljesen megtiltanák az orosz olajon túl a gáz és a nukleáris fűtőelemek behozatalát is - hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hozzátette: az embargóval az Európai Parlament nem csak a korábbi szankciókat támogatja, hanem az inflációt is. A rekordokat döntő infláció fő oka ugyanis az, hogy elszálltak az energiaárak. Az pedig a szankciók miatt van. Ha teljes embargót hirdetnek, az garancia a további áremelkedésekre. Azt hiszem, ez nagyon nem jó irány - mondta.

"Lesz vitánk a következő hetekben"

- jelezte Dömötör Csaba.

Az EP-határozatot a baloldali pártok odakint megszavazták. Csak a szokásos - jegyezte meg videóbejegyzése végén.